Dolar : Alış : 32.2448 / Satış : 32.3029
Euro : Alış : 35.1355 / Satış : 35.1988
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3242 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Bursa’da Yaren leylek ve Adem Amca’nın ayrılığı başladı

29 Ağustos 2020 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»Bursa’da Yaren leylek ve Adem Amca’nın ayrılığı başladı
Bursa’da Yaren leylek ve Adem Amca’nın ayrılığı başladı

Her yıl Bursa’da yaz aylarını Adem Yılmaz ile birlikte geçiren Yaren leyleğin binlerce kilometrelik göç yolculuğuna başladı. Yaren leyleğin kayıktan ayrılışını Doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş fotoğrafladı. Tüydeş, “Geçen yıl eylülü bulmuştu gitmesi. Bu yıl daha erken gitti ama yine de köyün en son giden leyleği oldu” dedi.

Bursa'da Yaren leylek ve Adem Amca'nın ayrılığı başladı

Binlerce kilometrelik göç yolculuğunu Adem Yılmaz‘ın kayığında sonlandıran Yaren leylek, bu yıl da geleneği bozmayıp gelmişti… Yaz aylarını Bursa Karacabey’in Eskikaraağaç köyünde geçiren Yaren leylek dün yeniden göç yolculuğuna çıktı.

Doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş, Yaren leyleğin kayıktan ayrılışını fotoğrafladı.

Fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan Tüydeş, “Ve o gün geldi çattı işte. Yaren Leylek pılını pırtını topladı ve Uluabat Gölü’ndeki yuvasından güneydeki bilinmez bir yere doğru o yolculuğa çıktı bugün itibariyle. Şimdi hepimizin aklında tek bir soru; Acaba seneye yine gelebilecek mi?” diye yazdı.

Adem Amca kendisini ziyarete geldiğini ve ‘Sorma valla Yaren’de gitti’ dediğini aktaran Tüydeş, “Geçen yıl eylülü bulmuştu gitmesi. Bu yıl daha erken gitti ama yine de köyün en son giden leyleği oldu. Şimdi hepinizde yine o telaş var di mi? Ama merak etmeyin yine gelecek. Güzel düşününce güzel olur derler…” ifadelerini kullandı.

KAYNAK : http://www.bursadabugun.com/haber/bursa-da-yaren-leylek-ve-adem-amca-nin-ayriligi-basladi-1326722.html

HABER : BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika