Dolar : Alış : 32.4747 / Satış : 32.5332
Euro : Alış : 34.8231 / Satış : 34.8859
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Bursa’da Yüzüncüyıl Mahallesi Ayvalı Dere’ye çözüm arıyor!

25 Eylül 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»Bursa’da Yüzüncüyıl Mahallesi Ayvalı Dere’ye çözüm arıyor!
Bursa’da Yüzüncüyıl Mahallesi Ayvalı Dere’ye çözüm arıyor!

Bursa Nilüfer’e bağlı Yüzüncüyıl Mahallesi Mahallelinin en büyük sorunu, Ayvalı Dere ve sokak köpekleri olarak karşımıza çıktı….

Bursa'da Yüzüncüyıl Mahallesi Ayvalı Dere'ye çözüm arıyor! (ÖZEL HABER)

Bursa‘nın Nilüfer ilçesine bağlı Yüzüncüyıl Mahallesi‘nde, vatandaşlar Ayvalı Dere’nin ıslah edilmesini istiyor. Uzun bir süredir derenin bakımının yapılmadığını söyleyen vatandaşlar, en kısa zamanda derenin çevre düzenlemesinin hayata geçirilmesini bekliyor.

AYVALI DERE’NİN ÇEHRESİ NE ZAMAN DEĞİŞECEK?

Yüzüncüyıl Mahallesi’nin güzel bir dereye sahip olduğunu dile getiren vatandaşlar, “Mahallemiz çok güzel. Ayvalı Deresi bizim için çok büyük bir şans. Büyük bir dere ve üstünden köprü geçiyor. Mahalleli olarak buranın bakımının yapılmasını istiyoruz.  Hangi mahallede böyle güzel bir dere var? Derenin içinde çok sevimli ördekler var.

Ama dereye yeterli özen gösterilmediği için, yaşamakta güçlük çekiyorlar. Bunun yanı sıra, dereden kötü kokular geliyor. Yüzüncüyıl gibi güzel bir mahalleye hiç yakışmıyor bu durum. Derede fareler var ve gün geçtikçe çoğalıyor. Buradaki sitelere giriyorlar. Ama bizler genel olarak mahallemizden memnunuz seviyoruz, bu mahallede insanlar çok duyarlı” açıklamasında bulundu.

“ÇOCUKLAR KORKUYOR”

Mahallenin bir diğer problemi, sokakta sahipsiz dolaşan köpeklerin olması. 

Vatandaşlar sabahları okula giden çocukların korktuklarını,  sokak köpekleri tarafından saldırıya uğradıklarını belirtti. Defalarca şikâyette bulunduklarını söyleyen vatandaşlar, buna karşın hiçbir sonuç alamadıklarını kaydettiler.

“BELEDİYE BAŞKANI BİZE SÖZ VERDİ”

Yüzüncüyıl Mahalle Muhtarı Ayşenur Sayan, “Burası Bursa’nın en güzel mahallesi diyebilirim. Sessiz, sakin ve çok temiz. Genelde sitelerde komşuluk çok fazla yoktur. Ama Yüzüncüyıl’da öyle değil. Herkes birbirini tanır ve yardım eder. Komşuluk ilişkileri çok kuvvetlidir. Buradaki insanlar yerde bir çöp görsün hemen o çöpü alır ve çöp kutusuna atar. Mahallemizin insanları çok duyarlı

. Bir ara Alinur Aktaş mahallemizi ziyarete geldi. Dere sorununu söyledik kendisine, bize ilgileneceğini söyledi ama daha bir icraata geçilmedi. Biraz daha beklemeyi düşünüyoruz. Herhangi bir cevap alamazlarsa eğer, mahalle sakinleri imza toplayacaklarını dile getirdi” ifadelerini kullandı.

KAYNAK : http://www.bursadabugun.com/haber/bursa-da-yuzuncuyil-mahallesi-ayvali-dere-ye-cozum-ariyor-ozel-haber-1179837.html

HABER: BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika