Dolar : Alış : 32.4747 / Satış : 32.5332
Euro : Alış : 34.8231 / Satış : 34.8859
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Bursalılar Çevre ve Şehircilik önünde hava kirliliğini protesto etti

11 Şubat 2020 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»Bursalılar Çevre ve Şehircilik önünde hava kirliliğini protesto etti
Bursalılar Çevre ve Şehircilik önünde hava kirliliğini protesto etti

Bursa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önünde Bursa Çevre Platformu adına konuşan Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala: “Biz Bursa’da yaşayan yurttaşlar olarak yetkilileri göreve davet ediyoruz.

Onlara diyoruz ki artık görevinizi yapın ki bu şehirde daha fazla çocuk astım olmasın daha fazla insan kronik tıkayıcı akciğer hastalığı geçirmesin daha fazla insan kalp krizi geçirmesin daha fazla insan erken yaşta yaşamını yitirmesin. Bugün bu dilekçenin temeli budur” açıklamalarında bulundu.

Kayıhan Pala’nın ardından  söz alan Bursa Barosu Kent ve Çevre Hukuku Komisyonu Başkanı Eralp Atabek “Hava Kirliliğiyle sürekli mücadele halinde olmamıza rağmen kamu kurumlarının bu konu hakkında yetkisiz yada kayıtsız hali sürekli devam ediyor. Gördüğünüz gibi bu güzel hava da bile havamız puslu.

Bununla ilgili mücadele kapsamında DOSAB’dan başlayan Orhaneli Termik Santral’den başlayan çok sayıda mücadelemiz oldu. İyi ki DOSAB Termik Santrali yapılmadı çünkü daha beteri olacaktı. Hocamızın anlattığı gibi çok yüksek miktarlarda kirlilik yaşanıyor. Bu kirlilik son derece toleranslı biçimde ölçüldüğü halde mevzuatımız gereği yani Dünya Sağlık Örgütü rakamlarının çok daha üstüne eşik kabul ettiğimiz  halde bizim mevzuatımıza göre bile  çok çok kirli durumdayız.” dedi.

Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın hava izleme ile ilgili web sayfasında geçtiğimiz günlerde tehlikeli sınıra dayandığını söyleyen Atabek, “Vali Bey herhalde bunları duymadı çünkü görevi bu konu hakkında uyarı yapmak çocukların gençlerin yaşlıların özellikle  dışarda dolaşmamasını temin etmekle yükümlü olan kamu kurumları hiç bu konuda söz söylemediler bu sözlerin söylenmesi gerekiyor.

Fakat bu sözleri söylediğinizde karşılaşacağınız sorularla sıkışabilirsiniz köşede kalabilirsiniz bunu kimse göze almıyor. Sadece Uludağ’ı daha çok yeşillendirelim daha çok turizm gelecek Bursa’ya sağlık turizmi gelecek diyorlar. Ortada sağlıksızlık kol geziyorken hangi termalle biz kendimizi arındıracağız.” dedi. 

Açıklamaların ardından toplanan dilekçeler Bursa Çevre Platformu tarafından Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim edildi.

KAYNAK : http://www.bursamuhalif.com/bursalilar-cevre-ve-sehircilik-onunde-hava-kirliligini-protesto-etti/ İSTANBUL ÇEVRE KONSEYİ

HABER: BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika