Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Çalışan Gazeteciler Günü Gecesinde Alinur Aktaş neden ‘’Pijama Gazetecileri gerçek hayata çıkın’’ diyerek eleştiri yaptı

11 Ocak 2024 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Çalışan Gazeteciler Günü Gecesinde Alinur Aktaş neden ‘’Pijama Gazetecileri gerçek hayata çıkın’’ diyerek eleştiri yaptı
Çalışan Gazeteciler Günü Gecesinde Alinur Aktaş neden ‘’Pijama Gazetecileri gerçek hayata çıkın’’ diyerek eleştiri yaptı

 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Bursalı gazetecilerle bir araya gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, basının yerel yöneticiler için yol haritası oluşturulması anlamında çok önemli olduğunu belirterek, “İyi şeylerin ortaya çıkması adına basın, olmazsa olmaz” dedi.

Bursa’da görev yapan tüm basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Atatürk Kongre Kültür Merkezi Hüdavendigar Salonu’nda düzenlenen programda basın mensuplarıyla buluştu. Basının doğru kullanıldığında siyasetçiler, belediye başkanları, milletvekilleri için önemli bir güç olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, kent yöneticileri olarak her şeyi dört dörtlük yapamadıklarını, eksiklikleri, aksaklıkları olduklarını, bu nedenle yapıcı, doğru eleştirilerin kendileri için her zaman yol gösterici olduğunu hatırlattı.

Yapılan çalışmaların kamuoyu nezdinde test edilmesi anlamında basının önemli bir rol üstlendiğini dile getiren Başkan Aktaş, “Demokrasinin güçlenmesi, daha iyi işlemesi, yerel yöneticilerin daha iyi şeyleri ortaya çıkarması adına basın, olmazsa olmaz. Genel anlamda 15 yıllık belediye başkanlığım boyunca objektif, doğru olarak ortaya konan eleştiriler benim için yönlendirici ve teşvik edici oldu diyebilirim. Ben tüm basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

Yaklaşan yerel seçimlere de değinen Başkan Aktaş, Bursa’da tüm ilçe belediye başkan adaylarının 13 Ocak Pazar günü Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş tarafından açıklanacağını ve bu açıklamanın ardından da seçim çalışmalarına hız vereceklerini kaydetti. Başkan Aktaş, “Bursa sadece Yıldırım, Osmangazi ve Nilüfer’den ibaret değil. 17 ilçenin tamamıyla alakalı dersime çok iyi çalıştım. Kağıda bakmadan ezberden her ilçenin sorun ve beklentilerine hakimim. Bu şehre inanan herkesle el ele kol kola verip, Bursa’yı daha iyi yarınlara taşımanın gayretinde olacağız. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır” değerlendirmesini yaptı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye’nin en borçlu belediyeleri arasında bulundukları iddialarının yalan ve iftiradan ibaret olduğunu belirterek, “Seçim öncesi aynı tezgahları gündeme getirmeye başladılar. 6 yıl önce borcumuz bütçenin 1.34 oranındayken, bugün borcumuz yüzde 74 azalarak bütçenin 0,34’üne tekabül ediyor. Şu anda bütçemizin yüzde 46’sı yatırımlara gidiyor. Hizmetlerimiz yüzde 28 artmasına rağmen, yalın belediyecilik ile personel sayısını yüzde 12 düşürdük. Vatandaş için değer üretmeyen ne varsa kaldırıp yılda 796 milyon lira tasarruf ettik. Vatandaşa doğrudan hizmet üreten bütçede yüzde 105’lik artış oldu” dedi. Başkan Aktaş kendisini eleştirenlere de, “Benim aile vakfım yok, Yeşil alanlara restoran ve birahane ruhsatı vermedim” ifadeleriyle cevap verdi.

“Toplumu aydınlatan sizlersiniz” Büyükşehir Belediyesi’nin son 6 yılda ulaşımdan altyapıya, spordan çevreye kadar her alanda hayata geçirdiği çalışmaların anlatıldığı kısa filmin izlenilmesinin ardından kürsüye gelen ve bu güzel buluşmadan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Ülkemizin dört bir yanında büyük bir özveri ve sabırla görevlerini yerine getiren basın mensubu arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum. Çok zor ve kutsal bir görevi icra ediyorsunuz. Her şey ve herkese rağmen gerçekleri ortaya çıkartan, toplumu aydınlatma sorumluluğunu üstlenenlersiniz. Bu da yorucu ve yıpratıcı bir iş. Kamuoyu sizlerin sayesinde doğru ve güvenilir bilgilere ulaşarak daha bilinçli kararlar alıyor ki bunun demokrasinin temel gereği olduğunu biliyoruz. Gelişen teknoloji ile birlikte iletişimin dünya genelindeki bağlantıları büyük ölçüde arttı, değişti. Sosyal medya platformlarının yaygın kullanımıyla bilgi çok daha hızlı bir şekilde genç kitlelere yayılmasına imkan sağlıyor. Eskiden bir olaydan, gerçekleştikten birkaç gün sonra haberdar oluyorduk. Modern çağda ve bu dijitalleşmiş ortamda doğru haber içerikleri ve doğru bilgilere ulaşmakta önemli. Siz değerli basın mensuplarının mesleğinin önemi de tam bu noktada ortaya çıkıyor. Bu denli bilgi kirliliğinin içerisinde sizlerin özveriyle çalışarak gerçeği araştırarak toplumu en doğru haberlerle buluşturmanız bizler için son derece kıymetli. Bu vesileyle ben siz değerli basın mensubu arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Heyecanlıyız, kararlıyız, kendimizden eminiz. Özellikle ifade etmek istiyorum ki sakiniz. Çünkü yeniden aday gösterilmemizin çok haklı sebepleri olduğunun bilincindeyiz. Daha önceki seçimlerde olduğu gibi bu seferde tek rakibimizin kendimiz olduğunu tüm samimiyetimle söylemek istiyorum. Çünkü karşımızda haksız saldırı ve eleştiri için mesai harcayan, eser yerine algı, hizmet yerine provokasyon üreten bir zihniyet var. Halkımızın lafa değil icraata ihtiyacı var” dedi.

Bugünlerde Türkiye’nin en borçlu belediyesi olarak lanse etmeye çalışıyorlar. 6 yıldır yani göreve geldiğimizden beri ülkemizde olmayanlar kalmadı. Pandemi, Rusya-Ukrayna savaşı, İsrail’in Filistin’e hain saldırıları, küresel ekonomik sorunlar, ülkemizde 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketi ve özellikle geçen yıl ülkenin güneyindeki yangınlar, kuzeyinde meydana gelen sel felaketleri deyim yerindeyse bütün ülke ekonomisini etkiledi. Tüm bunlara rağmen mazeret üretmedik. Hiçbir konuya da duyarsız kalmadık, ‘bizi ilgilendirmez’ demedik. Teşkilatımız, belediye başkanlarımız ve ekip arkadaşlarımızla birlik olup bir taşın üzerine bir taş da biz koyabiliriz derdindeydik. Son 6 yılda borcumuzun bütçeye oranını 1,34 iken, şu anda 0.34 oranında. Borcumuzu yüzde 74 azalttık. İcraat üreterek sorunları gideriyoruz. Bu görevi bana tebliğ eden Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm siyasi büyüklerime teşekkür ediyorum. Bunun şahsıma ve tecrübeme verilmiş bir emanet olduğunun ve emaneti de en iyi şekilde taşıyacağımı belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Pijama gazetecileri gerçek hayata çıkın;  “Sözüm meclisten dışarı ben buradan pijama gazeteciliği yapan arkadaşlara seslenmek istiyorum. Evinizin odasından gerçek hayata bir çıkın ve benim ağzımdan çıkan sözleri de bir araştırın sonra doğru mu yanlış mı gelin tekrar konuşalım. Basın mensubu arkadaşlarımızı, olay yargı aşamasında olduğu için hukukun tanıdığı izin doğrultusunda BUSKİ’de yaşananlarla ilgili bilgilendirdim. İşin aslını da tüm samimiyetimle anlatmaya çalıştım. Konuşmaktan başka hiçbir icraatı olmayanlar açıklamalarıma rağmen şahsımı itham etmeye çalışıyorlar” dedi.

Bursa Milletvekili Refik Özen, Bursalı basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak “İletişim imkanlarının her geçen gün geliştiği ancak doğru bilgiye ulaşma noktasında ihtiyacının da arttığı bir ortamda yaşıyoruz. Dünyanın en önemli sorunlarından biri hakikat krizidir. Dezenformasyon yoğunluğunda gerçeğin yansıtılmasını kendine görev edinmiş, etik ve habercilik ilkelerine bağlı gazetecilerimizin ve onların çalışma azimlerini en güçlü dayanaklarımızdan birisi olarak görüyoruz. Onların bu gayretinin daha barışçıl bir dünyanın inşa edilmesinde vazgeçilmez bir unsur olduğunu da biliyoruz dedi .. Haber ; Cem Bayram SEÇEN 

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika