Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi açıklarında 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi

06 Şubat 2017 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi açıklarında 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi açıklarında 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Ege Denizi’nde merkez üssü Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi açıkları olan Richter ölçeğine göre 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Akdeniz ve Ege Bölgesi kıyı şeridi ile Marmara Bölgesi’nde İstanbul da dahil birçok il ve ilçede de hissedildi. Çanakkale’nin Ayvacık ilçesindeki 5,3 şiddetindeki deprem, Bayırköy’de çok sayıda evin yıkılmasına ve onlarca koyunun telef olmasına yol açtı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Bilgilendirme Servisi verilerine göre, bugün saat 06.51’de yerin 5.5 kilometre derinliğinde merkez üssü Ege Denizi olan Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi açıklarında 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Muğla, Aydın, İzmir ve İstanbul’da da hissedilen depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadı. Deprem, Bursa merkez ve çevre ilçelerden de hissedildi. Çanakkale başta olmak üzere birçok ilde de hissedilen deprem kısa süreli paniğe sebep oldu.

ÇANAKKALE VALİSİ: CAN VE MAL KAYBI YOK Çanakkale Valisi Orhan Tavlı,  Ayvacık’ta meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depreme ilişkin, “İlk belirlemelere göre can ve mal kaybı yok. Ekiplerimiz depremin meydana geldiği bölgede tarama çalışması yapıyor.” dedi.

BAYIRKÖY MUHTARI: 40-50 EVDE HASAR VAR Bayırköy Muhtarı Mehmet Yahya Çavuş, 06.51 sıralarında büyük bir gürültü ile uyandıklarını belirterek, “Köyümüz 250 haneli. Köyde 40-50 civarında evde hasar var, bazı evlerde küçükbaş hayvanlar da telef oldu. Evlerden kimisinin ise sadece çatısı kaldı” dedi.Çanakkale’ye 30 kilometre mesafedeki Bayırköy ile yakınlarındaki Çamköy’de hasar meydana geldiği, Jandarma, AFAD ve UMKE ekiplerinin bölgede çalışma başlattığı öğrenildi.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika