Dolar : Alış : 32.4742 / Satış : 32.5327
Euro : Alış : 34.7084 / Satış : 34.7710
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3256 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Cep’ten Boşaltın Çağrısı Sonrası Özel Birlikler Görev Yapacak !

08 Nisan 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Cep’ten Boşaltın Çağrısı Sonrası Özel Birlikler Görev Yapacak !
Cep’ten Boşaltın Çağrısı Sonrası Özel Birlikler Görev Yapacak !

1459799034-822873    dfg

Nusaybin’de 3 generalin koordinasyonunda yürütülen operasyonlarda binaların boşaltılıp, uzaktan müdahale yöntemi tartışılıyor. Güvenlik güçleri, tuzaklanmış mahallerde oturan vatandaşların cep telefonlarına kısa mesajla ‘binayı boşaltın’ çağrısı yapacak. Kısa mesajlı uyarının ardından da tuzaklı binalar uzaktan imha edilecek. Terör örgütü PKK’ya karşı yürütülen operasyonlarda, özellikle son haftalarda Nusaybin’den gelen şehit haberlerinde artış oldu. Operasyonlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da dile getirdiği yöntem değişikliği gündemde. Yeni plana göre “binaları boşaltın” çağrısı yapılacak, ardından binalara uzaktan operasyon düzenlenecek. Karar’a bilgi veren güvenlik kaynakları, Nusaybin’in Suriye sınırında PYD’nin kontrolündeki Kamışlı’ya yakın olması nedeniyle, terörist ve mühimmat desteğinin sağlanabildiğine vurgu yapıyor. Ayrıca Nusaybin’in daha düz, yüksek ve geniş yapısı nedeniyle, binalara konuşlanmış teröristler için güvenlik güçleri açık hedef haline gelebiliyor. Güvenlik güçleri binaların içinden geçiş yapıyor. Özellikle masum insanlara zarar gelmesin diye her bina ve ev teker teker keşif yapılarak temizleniyor. Çoğunlukla bina keşifleri sırasında patlatılan bombalar şehit sayısını artırıyor.

tuzakli-binalar-smsle-bosaltilip-yikilacak-h1460082651-75cd8f (1)

CEP’TEN BOŞALTIN ÇAĞRISI Binalardaki halkın nasıl boşaltılabileceği konusunda iki farklı yöntem izlenebileceğini belirtiliyor. İlk olarak anonsla ve teker teker apartmanlara çağrı yapılacak. Bu yöntem halen uygulanıyor.  Diğer yöntem baz istasyonları ile Nusaybin’de operasyon bölgesindeki bütün cep telefonlarına mesaj gönderilmesi olarak öne çıkıyor. Bu çağrıların bir süre içermesi de söz konusu olabilecek. Bu yöntemlerle sivil halkın binayı boşaltmasının sağlanabileceği belirtiliyor. Bu aşamadan sonra binada sadece PKK’lı teröristlerin olduğu kesinleştirilecek ve uzaktan müdahale yapılabilecek.

190120161519485422099_2

3 SEKTÖRDE 3 GENERAL Nusaybin 3 sektöre bölünmüş durumda. Kuzey, güney, güneybatı sektörü olarak ayrılan ilçede, Mardin, Tunceli ve Kayseri’den 3 tugay komutanı general var. Her bir sektörde üç ayrı komutanın kontrolünde. Takviye edilen operasyon gücüyle güvenlik güçlerinin koşulları da iyileştirildi. Bölgedeki timlerin daha önce 48/48 vardiyalı görev yaptığı belirtiliyordu.

PKK YENİ TEKNİKLER KULLANIYOR  Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, PKK’nın Nusaybin’de farklı taktik denediğini belirterek şunları anlattı: “Teröristler tecrübe ettikleri operasyonlara göre tedbir aldılar ve buna göre hareket ediyor. Önceki operasyonlarla eksikliklerini de gördüler ve Nusaybin’de bunu giderme yoluna gittiler. Artık üzerine örtü çekilmiş sokak aralarında dolanmak yerine altındaki tünellerde ilerliyorlar.  Hiç kullanmadıkları silahları kullanıyorlar. Asıl kayıp verilmesinin altında bu sebepler var.

 

bordo-bereli-ler-girdi-o-bina-yok-oldu--1453275150

NUSAYBİN’DE KALLEŞ PUSU 5 ŞEHİT Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde PKK’lı teröristlere yönelik operasyonlar devam ederken, dün Dicle Mahallesi’nde çıkan çatışmalarda 1 Binbaşı ve 2 Emniyet Amiri şehit oldu, 5 güvenlik görevlisi de yaralandı. İlçeden bir acı haber de akşam saatlerinde geldi. Meydana gelen patlamada, 2 polis şehit olurken, ilçedeki şehit sayısı 5’e yükseldi. Şehit Binbaşı Ahmet Karaman’ın Jandarma Özel Harekat’ta görevli olduğu, şehit Emniyet Amiri Zafer Kurt’un da Bingöl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürü olduğu ve Nusaybin’e geçici görevle geldiği belirtildi. PKK’nın bomba tuzakladığı Nusaybin’e özel müdahaleBinaların altına patlayıcı yerleştiren terör örgütü, güvenlik güçlerine ağır kayıp verdirmeyi amaçlıyor. Güvenlik güçleriyse, özel eğitimli 100-120 kişilik gruplarla operasyona sıcak bakıyor. Terör örgütü PKK, operasyonların sürdüğü Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde, geniş bir alanda binaların altına çok büyük miktarda patlayıcı tuzakladı. PKK, diğer yandan kırsalda yeni terör eylemleri amaçlıyor. Hükümetin yürürlüğe koyduğu ve her hafta uygulaması takip edilen 81 maddelik Terörle Mücadele ve Restorasyon Eylem Planı’nda güvenlik ve kuvvet planlamasına ilişkin de önemli ayrıntılar yer alıyor. Terör örgütünün stratejilerine karşı hayata geçirilen ‘özel kuvvet’ planlaması şöyle:

1459799035-7de38e

ÖZEL BİRLİKLER GÖREVE Yaz dönemine girilmesiyle terör örgütünün hem kırsalda hem de şehir merkezlerinde eşzamanlı terör eylemleri yapacağı beklentisinden hareketle meskûn mahalde çatışma eğitimi verilmiş Özel Harekât birliklerinin sayısı, araç ve teçhizat kapasiteleri artırıldı. Personel ihtiyacını karşılayabilmek için Özel Harekât timlerinin eğitim süreleri kısaltılarak 3.5 aya düşürüldü. 12 bin 500 kişilik Jandarma Özel Harekât (JÖH) timlerinin sayısı en az 20 bine çıkacak. 7 bin 800 olan Polis Özel Harekât (PÖH) timleri de eğitimi tamamlayanlar ve meslek içi kaydırmalarla 20 bine ulaşacak.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika