Dolar : Alış : 32.4551 / Satış : 32.5136
Euro : Alış : 34.6559 / Satış : 34.7183
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Çeşme Altınkum’daki plaj inşaatına itirazlara rağmen yeniden başlandı

12 Şubat 2022 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»Çeşme Altınkum’daki plaj inşaatına itirazlara rağmen yeniden başlandı
Çeşme Altınkum’daki plaj inşaatına itirazlara rağmen yeniden başlandı

İzmir Çeşme’de SİT alanına kaçak olarak inşa edilen Beach-Club inşaatına yeniden başlandı.

Fotoğraf: Erdoğan Atmış

İzmir’in Çeşme ilçesinde bulunan Altınkum’da 2 hafta önce durdurulan Beach-Club inşaatına yeniden başlandı. 20 Ocak’ta başlayan ve bölge halkının protestoları sonrasında duran inşaattaki çalışmalar dün yeniden başladı.

SİT alanı olan bölgede inşaat yapılmasının yasak olmasına rağmen 20 Ocak’ta iş makinaları ile girilen alanda bulunan ardıç ağaçları, kum zambakları kesilmişti. 3 bin metrekareye yakın bir alanın tamamen tahrip edilmesi üzerine Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. Fakat çalışmalar kısa bir sürenin ardından yeniden başladı. Bölgeye konteynırlar yerleştiren şirket çalışmalarını devam ettiriyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Çeşme Çevre Platformu, kaçak yapıya izin vermeyeceklerini belirtti. Savcılığa yeniden suç duyurusunda bulunacaklarını belirten platform üyeleri, Milli Emlak’a şikayet bulunacaklarını ve projenin iptali için dava açacaklarını da duyurdu.

KAYNAK : https://www.evrensel.net/haber/454417/cesme-altinkumdaki-plaj-insaatina-itirazlara-ragmen-yeniden-baslandi(İzmir/MA)

HABER : BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika