Dolar : Alış : 32.4551 / Satış : 32.5136
Euro : Alış : 34.6559 / Satış : 34.7183
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Çevre Felaketi Türkiye’ye Yaklaştı

23 Temmuz 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Çevre Felaketi Türkiye’ye Yaklaştı
Çevre Felaketi Türkiye’ye Yaklaştı

İsrail bombardımanında denize sızan binlerce ton petrol bugünlerde Türkiye kıyılarına ulaşacak. “Akdeniz’in en korkunç çevre felaketiyle karşı karşıya” bulunduğu uyarısına yer veren İngiliz gazeteleri, Türkiye ve Kıbrıs’taki tatil beldelerinin, İsrail jetlerinin 15 temmuzda bombaladığı bir elektrik santralinden denize sızan 35 bin ton petrolün kirlilik tehdidi altında bulunduğunu yazdılar.

 


Times gazetesine konuyla ilgili bilgi veren Friends of the Earth Europe adlı çevre örgütünün direktörü Fuad Hamdan, uydu fotoğraflarının, petrol tabakasının şimdiden Suriye kıyılarının yarısını kirlettiğini belirterek, “Kirlilik, bu hafta içinde Türkiye kıyılarına ulaşabilir. Kıbrıs’ı ne zaman etkileyeceğiyse rüzgara bağlı” dedi.

Lübnan Çevre Bakanı Yakub el Sarraf da kirliliğin, sadece Lübnan’n değil Doğu Akdeniz’deki tüm ülkeleri etkileyeceğini söyledi. Yeşil kaplumbağaların beslenme yatağı Lübnan kıyıları, canlılar için öldürücü siyah petrol tabakasıyla kaplanırken, bombardımanın sürmesi temizleme çalışmalarına engel olmuştu.

GREENPEACE’İN ÇAĞRISI

Acil ateşkesle vahşet ve çevre yıkımına son verme çağrısı yapan Greenpeace örgütü, Beyrut’un 30 km güneyindeki Jiyyeh enerji santralindeki depoların bombalanması sonucu denize yayılan yüklü miktardaki petrol akıntısının Doğu Akdeniz sahillerine yayılması tehdidinin önlenmesi gerektiğini bildirmişti.

Kısa vadede, akıntının balık avlama bölgelerine ve kumsallarına yayılmalarını önlemek ve kontrol altına almak için Lübnanlı yetkililerin acil yardıma ihtiyaç duymakta olduklarını bildiren Greenpeace, uzun vadede akıntıyı Lübnan açıklarında 100 km’ye kadar temizlemenin 6-12 ay arasında zaman alacağını belirtmişti.

Çevreci örgüt, akıntının, Lübnan’ın zaten az olan deniz rezervlerine ve bunun yanı sıra Lübnan sahillerindeki balık yumurtaları ve deniz kaplumbağaları yuvaları için de bir tehdit oluşturmakta olduğu uyarısında bulunmuştu.
Petrol akıntısı, Akdeniz’de yaşayan deniz memelilerinin ve deniz kuşlarının yanı sıra yerel balıkçılığı ve turizmi de çok kötü etkileyeceğini belirten Greenpeace, uluslararası kamuoyunu bu insanlık vahşetine ve çevre tahribatına acil bir son vermeye çağırmıştı.

KAYNAK  : https://www.dunyabulteni.net/arsiv/cevre-felaketi-turkiyeye-yaklasti-h4243.html
YAYINA HAZIRLAYAN  : BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika