Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Çevre Kanununda güncelleme yapıldı

18 Haziran 2022 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»Çevre Kanununda güncelleme yapıldı
Çevre Kanununda güncelleme yapıldı

Kanuna denizlerdeki kirliliği önleme amaçlı maddeler eklendi .Düzenlemenin 8’inci maddesi olarak 2872 sayılı Kanuna eklenen 16’ıncı Ek Madde ile de İstanbul, Bursa ve Kocaeli illerinin tamamında, büyükşehir, il ve ilçe belediyelerine 6 ay içinde ileri atıksu arıtma tesisi kurmaya yönelik iş termin planlarını sunma ile bu tesisleri 3 yıl sonunda işletmeye alma zorunluluğu getirildi.

Çevre Kanunu ile diğer bazı kanunlarda değişiklik yapan kanun bugünkü Resmî Gazete’de yayımlandı.

Yayımlanan düzenleme ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen baraj, gölet ve diğer depolama tesislerinin maksat oranlarının Cumhurbaşkanı tarafından belirlenebileceği, değiştirilebileceği veya kaldırabileceği hükmü getirildi.

Düzenleme denizlerdeki kirliliğin önlenmesine yönelik müeyyideler getirirken aynı zamanda Marmara Denizi kıyısındaki üç ilde acilen ileri atıksu arıtma tesisi kuruluması zorunluluğu da getirildi.

Deniz kirletmenin cezası artırılıyor

Düzenleme ile 18 grostona kadar olan tanker, gemi ve diğer deniz araçlarından kaynaklı evsel atık suların, deterjanlı su, köpük, egzoz gazı yıkama sistemi suları ve benzeri yıkama sularının veya katı atıkların denize boşaltılması durumunda verilecek cezalar belirlendi.

Ayrıca kıyı tesis yönetimlerinin kendi yönetim sahaları içerisindeki liman, tersane, gemi bakım-onarım, gemi söküm, yat limanları faaliyetlerinden kaynaklı kirliliği bildirmemeleri ile atıklar ve atık suların toplanması ve yönetimine ilişkin gerekli tedbirleri almamaları halinde verilecek cezalar belirlendi.

Bununla birlikte taraf olunan uluslararası sözleşmelerde ve ilgili yönetmeliklerde belirlenen kükürt oranından daha fazla kükürt içeren akaryakıtı, denizcilik yakıtı olarak kullanan gemi ve diğer deniz vasıtalarına uygulanacak cezalar da düzenlemede yer aldı.

Üç şehre ileri atıksu arıtma tesisi kurma zorunluluğu

Düzenlemenin 8’inci maddesi olarak 2872 sayılı Kanuna eklenen 16’ıncı Ek Madde ile de İstanbul, Bursa ve Kocaeli illerinin tamamında, büyükşehir, il ve ilçe belediyelerine 6 ay içinde ileri atıksu arıtma tesisi kurmaya yönelik iş termin planlarını sunma ile bu tesisleri 3 yıl sonunda işletmeye alma zorunluluğu getirildi.

Belediyeler mevcut atıksu gelirlerinin yarısını bu tesisler kurulana kadar bu projeler için ayırmak zorunda olacak.

Bununla birlikte atık su arıtma tesislerinde kullanılan elektrik enerjisi yüzde yüze kadar geri ödenebilecek.

KAYNAK :https://yesilekonomi.com/cevre-kanununda-guncelleme-yapildi/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=cevre_kanununda_guencelleme_yapildi_guenluek_buelten&utm_term=2022-06-17

HABER : BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika