Dolar : Alış : 32.4747 / Satış : 32.5332
Euro : Alış : 34.8231 / Satış : 34.8859
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Çevre Müfettişi kimdir?Ne İş Yapar?

07 Şubat 2023 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»Çevre Müfettişi kimdir?Ne İş Yapar?
Çevre Müfettişi kimdir?Ne İş Yapar?

Dünyamız hızla kirleniyor, her yıl onlarca nehir kuruyor, göl suları yavaş yavaş çekiliyor. Denizlerde birçok balık türü yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmış durumda. Son yüz yılda binlerce canlının nesli tükendi. Bu yok oluşa nelerin sebep olduğunu çok iyi biliyorsun. Yerinde ayrıştırılmayan atıklar, çevreye bırakılan çöpler, doğaya atılan malzemeler, fabrika bacalarından çıkan tehlikeli gazlar ne yazık ki her gün biraz daha dünyamızı kirletmekte.

Dünyanın her yerinde bu gidişi durdurmak için abilerin, ablaların ellerinden geleni yapıyorlar. Ama ne yazık ki dünyamızın hızla kirlenmekte olduğunu bilmeyen, bunu fark etmeyen de birçok insan var. İşte burada görev sana yani Çevre Müfettişine düşüyor

*Çevre Müfettişi bir doğa kahramanıdır

*Çevre Müfettişi birlikte yaşama kültürünü en derin ve içten şekilde kazanmıştır.

*Canlı ve cansız tüm doğa, çevre ve evren ile ilişkisi en üst düzeydedir.

*Hareketli Muhabbetli, merhametli bir yüreğe sahiptir.

*Sorumluluklarının bilincindedir.

*Bedeninin bir emanet olduğunu bilir ve onu korur.

*İnsana, doğaya ve çevreye sorumsuz biçimde zarar veren herkesle mücadele etmeye, onların doğaya verdiği zararı ortadan kaldırmaya ve onları bilinçlendirmeyi görev edinir.

*Bilgi, beceri ve yeteneklerini ekip arkadaşları ile birlikte doğa için seve seve kullanır. Potansiyelini ortaya çıkarmaktan kaçınmaz.

*Geleceği düşünür, geleceğe hazırlık yapar. Bilime ve emeğe saygılıdır.

*Gerçeğin, doğrunun, güzelin, iyinin peşini bırakmaz. En geniş anlamda dijital okuryazardır ve bir medeniyet bakışına sahip olmak için okumalarını sürdürür.

*Çağın bilgisiyle donanmak ve geleceği üretmek için üst seviye teknolojiyi kullanmayı bilir.

*Sportmendir. Sporla eğlenmeyi sever. Vücudunu dinç tutmak için düzenli spor yapar.

*Sıfır atık projesine dair geniş bir kültüre sahip olmak için yoğun zaman harcar. Öğrendiklerini çevresine anlatır. Doğru bildiği konuda çevresini uyarmaktan çekinmez.

Peki, Çevre Müfettişi ne yapar?

Çevre Müfettişi, sahip olduğu kimlik kartı ve üzerine giydiği yeleği ile okulundan ve derslerinden arta kalan zamanlarda bir dedektif gibi çalışır. Bu siteden öğrendiği bilgileri ilk önce evde ailesiyle sonra da yakın arkadaşları ile paylaşır.

Unutma, bir çevre müfettişi olarak sana düşen görevler sadece bunlarla yeterli değil. Çünkü geleceğimizi kurtarmak için sana çok görev düşüyor. Bu eşsiz vatanımızın güzelliklerini korumak için arkadaşlarınla gördüğün çevreyi her kirletme girişimine engel olabilirsin.

Önce onları nazikçe uyarıp, çevreyi kirletmenin gelecekte dünyamızı nasıl etkileyeceğini anlatabilirsin. Eğer senin uyarını dinlemeyip, çevreyi kirletmeye devam edenler olursa da bir müfettiş olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın Alo 181 numaralı hattını arayıp, gerekli işlemlerin başlatılmasını sağlayabilirsin. Hadi, şimdi görev başına çünkü dünyamızın sana ihtiyacı var.

Çevre Müfettişi

Dünyamız hızla kirleniyor, her yıl onlarca nehir kuruyor, göl suları yavaş yavaş çekiliyor. Denizlerde birçok balık türü yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmış durumda. Son yüz yılda binlerce canlının nesli…

Nasıl Çevre Mühendisi Olunur?

Bizim gözümüzde her çocuk bir çevre müfettişidir. Çünkü, senin doğayı ne kadar çok sevdiğini ve doğanın geleceğini için üzerine düşen tüm görevlerini yerine getireceğine inanıyoruz. Çevre Müfettişi kimdir yazısı okuduktan sonra heyecanlandıysan; “evet ben de çevremi koruyacağım ve çevreyi kirletenleri engelleyeceğim” diyorsan yapman gerekenler çok basit. Öncelikle sitemize üye olmasın. Bunun için bir büyüğünden yardım alabilirsin.

Sitemize üye olduktan sonra senin için hazırladığımız başvuru formunu doldurman gerekli. Buraya kadar tüm işlemleri eksiksiz yerine getirdiysen, Görev Al bölümüne gidip, oradan sana vereceğimiz minik görevleri yaparak ilk macerana adım atabilirsin. Görevlerini başarıyla yerine getirdiğini gösteren fotoğrafları, yine aynı bölümdeki Fotoğraf Yükle bölümüne gönderdiğine artık sen de bir Çevre Müfettişin.

Kimlik Kartımı Nasıl Alabilirim?

Sana vereceğimiz 3 görevi yerine getirdiğinde ve bu görevlerini yerine getirdiğini gösteren fotoğraflar tarafımıza ulaştıktan 24 saat sonra kimlik kartını mail adresinden indirebilirsin.

Görev Al

Haydi Çocuklar, yeni etkinliğimize hazır mısınız? Yapmanız gerekenler çok basit ve çok eğlenceli. Önce www.cevremufettisi.com adresine girerek sitemize üye olun (Daha önce üye olmuş olanların da bilgilerini güncellemeleri ve sosyal medya hesaplarının ismini kaydetmeleri gerekiyor.)

@cevremufettisi instagram hesabımızı takibe alın. Daha sonra ise evde kullanmadığınız kumaşı, giymediğiniz bir t-shirt’ü kullanarak hayalinizdeki maskeyi tasarlayıp yapın. Yapmış olduğunuz maskenizin fotoğrafını çekip #ÇevreMüfettişi etiketi ile Instagram’da paylaşın.

 Eğer hesabınız kapalıysa yapmış olduğunuz paylaşımları göremeyeceğimiz için maskenin fotoğrafını sayfamıza mesaj olarak da gönderebilirsiniz.

Not: Yarışmaya katılmak için yukarıdaki tüm şartların eksiksiz yerine getirilmesi gerekmektedir. Yarışmaya birden fazla fotoğrafla katılanlar ya da şartları eksik yerine getirenler ne yazık ki çekilişe katılamayacaklardır

HABER : BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika