Dolar : Alış : 32.4551 / Satış : 32.5136
Euro : Alış : 34.6559 / Satış : 34.7183
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

CHP 36. Olağan Kurultayı devam ediyor Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu seçildi

04 Şubat 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»CHP 36. Olağan Kurultayı devam ediyor Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu seçildi
CHP 36. Olağan Kurultayı devam ediyor Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu seçildi

CHP’de 36. Olağan Kurultayı heyecanı devam ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkan seçildiği kurultayın ikinci ve son gününde Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belirlenecek.

Yeniden Genel Başkan seçilen Kılıçdaroğlu’ndan ilk açıklama ; CHP’nin “Adalet ve Cesaret” temalı 36. Olağan Kurultayı’nda Kemal Kılıçdaroğlu 790 oyla yeniden genel başkan seçildi. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise 447 oy aldı.

Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan seçilmesinin ardından kürsüye çıkarak açıklamalarda bulundu. 1266 delegeden 1253’ü oy kullandı. 16 oy geçersiz sayıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan seçilmesinin ardından teşekkür konuşmasını yaptı.

Kılıçdaroğlu konuşmasının başında, “Önümüzdeki süreç sıradan bir süreç değildir. Zor koşullarda mücadele vereceğiz” dedi. “Ülkesini seven her yurttaşın yanımızda olmasını rica ediyorum” diye konuşan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hapishanelerin tıka basa olduğu bir Türkiye’de kimse evinde rahat uyuyamaz. Gazetecilerin hapiste olduğu bir Türkiye’de kimse demokrasiden söz edemez.” “Türkiye, tarihinin en zor dönemeçlerinden birini yaşıyor. İnsanlar kaygıyla Türkiye’nin bekasından söz ediyorlar. Şu soruyu hep beraber sormak zorundayız. 15 yılda bu beka sorunuyla Türkiye’yi kim karşı karşıya getirmiştir?”

“80 MİLYONUN GÜVENİNİ KAZANMAK BİZİM GÖREVİMİZDİR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından diğer bazı satırbaşları şöyle: “7 şehidimiz var Afrin’de. Gerçekten hepimiz çok üzgünüz. Kahraman askerlerimiz, Mehmetçiklerimize minnet borçluyuz. Allah rahmet eylesin. Bütün milletimize baş sağlığı diliyoruz. “Bütün komşularımızla huzur içinde yaşamak istiyoruz. Hangi rejimi benimsemişlerse benimsesinler.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir’ demiştir. “Beni tekrar bu onurlu göreve seçtiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Önümüzdeki süreç, zorlu bir süreçtir. Farklı görüşler olabilir. Ama hiç kimse unutmasın: Bizimle beraber aynı paralelde yer almayan arkadaşlarımın başımın üstünde yeri var. “80 milyonun güvenini kazanmak bizim görevimizdir. Vatandaşın sorunlarına eğilmek bizim görevimizdir. Sokaktaki vatandaş dertleniyorsa onun yanında olacağız. Onun derdiyle beraber ortak olarak sorununu çözeceğiz. Bu zorlu görevi CHP Genel Başkanlarına yakışır biçimde sürdüreceğim. Sağ olun var olun.”

 İNCE: HAKLI MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ  CHP 36. Olağan Kurultayı’nda dün yapılan oylamada 447 oy alan Muharrem İnce, 790 oy alan Kemal Kılıçdaroğlu karşısında ikinci kez genel başkanlık yarışını kaybetti. Kurultayda ‘mükerrer imza’ tartışması nedeniyle CHP yönetimine sitem eden İnce, kurultayın ardından ilk açıklamasını Twitter adresinden yaptı. İnce’nin paylaşımları şöyle: “Sözde mükerrer 49 imzayı lütuf göstererek bana bağışlayanlar imzasını aldığı 291 delegenin oyunu alamadı. Kendi partinizin delegesinden imza alıp oy alamıyorsanız milletten nasıl oy alacaksınız? 127 yeterli imzayı bulamadı, aday olması için 49 imza bağışlıyorum dediğiniz kişi 447 oy aldı. Partide kurduğunuz bu korku düzeniyle mi Türkiye’ye özgürlük getireceksiniz? Sokakta varız, örgüt tabanında varız, gönüllerde varız, onun için bu haklı mücadelemize devam edeceğiz.”

CHP KURULTAYI’NDA 2. GÜN BAŞLIYOR CHP’nin 36. Olağan Kurultayı’nın ikinci gününde Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelikleri belirlenecek. Ankara Spor Salonunda düzenlenen kurultayın son gününde, kayıtlı bin 226 delege, 60 kişilik PM ve 15 kişilik YDK üyelikleri için oy kullanacak. CHP’nin yeni genel başkanını dün belirleyen delegeler, bugün de bütün adayların, kurayla belirlenen harften başlayarak soyadına göre sıralanmış çarşaf listeyle seçimlere gidecek. Başkanlık Kurulunca bastırılacak liste, ilçe seçim kurulu başkanlığınca mühürlenerek oy pusulasına dönüştürülecek.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika