Dolar : Alış : 32.4551 / Satış : 32.5136
Euro : Alış : 34.6559 / Satış : 34.7183
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

CHP’den Turizm zirvesi

21 Aralık 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Ekonomi»CHP’den Turizm zirvesi
CHP’den Turizm zirvesi

“CHP Yerel Yönetimler Turizm Zirvesi” İstanbul Hilton Maslak Hotel’de gerçekleşti.

Cumhuriyet Halk Partisi, belediye başkanları ve turizm sektör temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen  Çalıştay’ın açılış konuşmalarını Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Türkiye’ye gelen turistlerin % 94’ü CHP belediyelerinin yönetiminde olan il ve ilçelere geliyor. CHP, turizm sektörü paydaşları ile her zaman iş birliği içerisindedir; bu nedenle sorunları çok iyi biliyoruz. Ülke turizminin en önemli sorunu siyaset kurumudur” dedi.

Dünya Ekonomik Forumunun raporuna göre 2020 yılında 1 milyar 800 milyon turistin dünyayı gezeceğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ”Kaçı Türkiye’yi merak edecek, kaçı Antalya’yı, İstanbul’u, Ankara’yı, Adana’yı, Mersin’i, Mardin’i, kaçı merak edecek? Onlara Türkiye’yi merak ettirmeleri için hangi bilgileri, nasıl vereceğiz? O insanlar nasıl gelecekler, hangi gerekçeyle gelecekler Türkiye’ye, bütün bunları onların önüne koymak zorundayız. Turistler en çok İspanya’yı merak ediyorlar. Fransa, Almanya, Japonya, Amerika, İngiltere ve Avusturalya takip ediyor. Malezya 29. sırada, Türkiye 43. sırada. Türkiye neden 43. sırada? Demek ki geniş kitlelerde Türkiye’ye yönelik bir merak uyandırmış değiliz” dedi.

Turistleri Türkiye’ye çekmenin herkesin ortak görevi olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ”Sadece yerel yönetimler bunu yapmayacak tabi. Ülkede bunu yapacak, yani ülkeyi yöneten insanlarda bu merakı uyandıracaklar, Türkiye’yi tanıtacaklar, Türkiye’yi gelip görmelerini isteyecekler. Kimden? Herkesten isteyecekler. Bunu sağlamak içinde mücadele edecekler. Yayınlar yapacaklar, romanlar, öyküler, filmler, diziler vesaire bunların hepsinin yapılması ve bütün dünyaya bir şekliyle tanıtılması lazım. Bunun için de elbet merkezi hükümet ama metropollerin de ciddi görevi var” dedi.

“CHP Yerel Yönetimler Turizm Zirvesi” öğlen arasında misafirler ve katılımcılar Hilton Maslak Hotel Banket Operasyon bölümün hazırladığı yemeklerin tadına baktılar.  Hilton Maslak Hotel Banket Operasyon Bölümü Şefleri Fatih Kutlu ve Mesut Tomrukçu, Banket hizmetlerinin otelin etkin reklamının yapıldığı bir yer olması nedeniyle çok hassas ve dikkatli olunması gereken bir bölüm olduğunun altını çizdiler. Hilton Maslak olarak ziyafet organizasyonunda servis personeli kadar mutfak personelinin de kalitesinin önemli olduğuna vurgu yapan şefler, yiyeceklerin sunumu kadar tadı ve lezzetinin de ziyafetin başarısını etkileyeceğini belirttiler. Hilton Maslak özel ziyafet mutfağı planlaması ve iyi eğitilmiş mutfak personeli ile bu hizmeti en iyi sağlayan Hotellerin başında geliyor. Ziyafette bol çeşidi ve lezzetiyle; ana yemekler, zeytinyağlılar ve tatlılar ise zirveye katılanlardan ayrıca tam not aldı.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika