Dolar : Alış : 32.4742 / Satış : 32.5327
Euro : Alış : 34.7084 / Satış : 34.7710
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3256 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sızmaya Çalışan 18 IŞİD’li Terörist Öldürülmüştür

08 Ocak 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Cumhurbaşkanı Erdoğan Sızmaya Çalışan 18 IŞİD’li Terörist Öldürülmüştür
Cumhurbaşkanı Erdoğan Sızmaya Çalışan 18 IŞİD’li Terörist Öldürülmüştür

1412032726373Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başika kampına sızmaya çalışbaAikaan 18 IŞİD’li teröristin öldürüldüğünü söyledi. Erdoğan, “Silahlı kuvvetlerimizin oradaki üste bulunması ve o eğitimi veren subaylarımızın bu tür sızma harekatı veya saldırı, bu tür şeyler karşısında da her an her şeye hazırlıklı olduğu da ortada” dedi.

Cuma namazı sonrası gazetecilerin soruları yanıtlayan Erdoğan, şu açıklamaları yaptı:

IŞİD terör örgütüne mensup olduğu söylenen, sanıyorum bunlardan 18 kadarı etkisiz hale getirilmiş. Herhangi bir yaralı arkadaşlarımız da söz konusu değil. Böyle bir şey şu anda yok.

ASKERİMİZ HER AN HER ŞEYE HAZIR

Bu durum, Başika kampıyla ilgili atılan adımın ne kadar isabetli bir karar olduğunu ortaya koyuyor. Şu anda da silahlı kuvvetlerimizin oradaki üste bulunması ve o eğitimi veren subaylarımızın bu tür sızma harekatı veya saldırı, bu tür şeyler karşısında da her an her şeye hazırlıklı olduğu da ortada. Zaten daha önce de ifade ettiğim gibi buraya giden güçlerimiz, bir yerde bu eğitimi veren özellikle subaylarımıza, görevlilerimize, onlara koruma amacıyla gitmiş olan ekiplerdir. Onlar da gereğini gerektiği zamanda yapıyor, yapacaktır.

IRAK TALEP ETMİŞTİ

Irak kendi askerlerini eğitmemimizi talep etti. Geçmişte, Ibadi’nin Türkiye ziyaretinde de bunları konuştuk. Bu üs yerini bize gösterenler onlar. Ama daha sonra Rusya, Türkiye arasındaki sıkıntı başlayınca Rusya’nın da Rusya, İran, Irak, Suriye olarak Bağdat’ta ofis oluşturmasından sonra bu olumsuzluklar başladı. Şu an biz yapılan tüm işleri uluslararası hukuk neyi gerektiriyorsa ona göre yapıyoruz.

GÜRCİSTAN’A, UKRAYNA’YA NİYE GİRDİNİZ?
“Rusya, ‘Bizi Suriye Hükümeti çağırdığı için biz oradayız’ diyor. Şu anda Suriye’deki hükümet meşru bir hükümet değil ki. ‘Efendim BM öyle kabul ediyor’…. Kabul edebilir ama siz her çağrıldığınız yere gitmek zorunda değilsiniz. Gürcistan’a niye girdiniz zamanında? Çağrıldığınız için mi girdiniz? Ne işiniz vardı Gürcistan’da? Ukrayna’ya çağrıldığınız için mi girdiniz? Ne için girdiniz Ukrayna’ya?”

RUSYA DAEŞ’E KARŞI MÜCADELE ETMİYOR
“Suriye’de de diyorlar ki ‘Biz IŞİD’e karşı orada bir mücadele veriyoruz’. Hayır, Rusya şu anda IŞİD’e karşı Suriye’de mücadele vermiyor. Tam aksine orada ılımlı muhalefete karşı, hepsinden öte bizim Türkmen soydaşlarımıza yoğun bir şekilde işte Türkmen dağlarında… Dün Bayırbucak Türkmenlerini kabul ettim, temsilcilerini kabul ettim. Onlarla görüşmem oldu..

TÜRKMENLER “KÖYLERİMİZ VURULUYOR” DİYOR
Hepsi açıkça bunları anlatıyorlar. ‘Yoğun bir şekilde şu anda bizim köylerimizi vuruyorlar’ diyorlar. Yapılan iş şu anda bu ve maalesef ciddi manada bir dezenformasyonla dünya aldatılmak isteniyor.”

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika