Dolar : Alış : 32.5000 / Satış : 32.5586
Euro : Alış : 34.6207 / Satış : 34.6830
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3253 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Açıklama

03 Aralık 2017 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Açıklama

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bazı haberler, sinyaller alıyorum bazı iş adamlarının varlıklarını yurt dışına kaçırma gibi gayretlerinin olduğunu duyuyorum. Buradan sesleniyorum, önce kabinemize sesleniyorum, bunların hiçbirine çıkış için asla izin vermemelisiniz. Çünkü bu adımlar ihanet-i vataniye’dir.” dedi.

Erdoğan, partisinin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yeni Spor Salonu’nda düzenlenen Muş 6. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, ülkenin son 15 yılının, devlet ile milletin arasındaki mesafenin kapandığı, birlik ve beraberliğin güçlendiği, özgürlüklerin genişletildiği bir dönem olduğunu belirtti. Bugün pasaportu ve parası itibar kazanmış, ekonomisi üç kat büyümüş, milli geliri 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara çıkmış bir Türkiye’nin olduğunu ifade eden Erdoğan, “Paradan altı sıfırı attık mı? Düşünün tuvalete bir milyona gidilen günler vardı. Sıfırları attık, bir liraya gider hale geldik. Nerelerden nerelere.” diye konuştu. Erdoğan, koalisyon hükümetlerinden kendilerine miras kalan 23,5 milyar dolarlık IMF borcunu sıfırladıklarını, IMF’nin kendilerinden borç istediğini aktardı.

“Bazı iş adamları…”

“Menfaatlerimizin gerektirdiği şekilde tavır alabilen Türkiye var” Türkiye’ye şimdi yine bir kumpas uygulamaya çalışıldığına işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm Türkiye’ye bir sinyal veriyorum. Bu çok önemli bir sinyal. Bazı haberler, sinyaller alıyorum bazı iş adamlarının varlıklarını yurt dışına kaçırma gibi gayretlerinin olduğunu duyuyorum. Buradan sesleniyorum, önce kabinemize sesleniyorum, bunların hiçbirine çıkış için asla izin vermemelisiniz. Çünkü bu adımlar ihanet-i vataniye’dir. Bu ülkede kazanıp, bu ülkenin varlıklarını yurt dışına kaçırmaya çalışanlara asla biz iyi nazarla bakamayız. Merkez Bankasının varlığı 27,5 milyar dolardı. Başbakanlığım döneminde 136 milyar dolara kadar çıkmıştı. Şu anda 117-120 arası bir rakamdayız. Yükselecek. Çünkü biz 136 milyar doları da geçeceğiz. Şartlar ne olursa olsun bağımsızlığımız ve milli menfaatlerimizin gerektirdiği şekilde tavır alabilen güçlü bir Türkiye var.”

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika