Dolar : Alış : 32.4626 / Satış : 32.5211
Euro : Alış : 34.5266 / Satış : 34.5888
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Cumhurbaşkanın’dan Hollanda’ya sert tepki

11 Mart 2017 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Cumhurbaşkanın’dan Hollanda’ya sert tepki
Cumhurbaşkanın’dan Hollanda’ya sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağcılar’da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan’dan Hollanda’ya uçuş iptaliyle ilgili ilk tepki geldi. “Hollanda’dan uçuşa yasak haberi geldi. İstediğiniz kadar baskı yapın bunların hepsi ters olarak size geri dönecek. Bunlara karşı 16 Nisan’dan sonra gereken uygulamaları başlatacağız” dedi.”İşte şu anda Bağcıların insanları, buradan Hollanda’ya notasını veriyor. Sen istediğin kadar Dışişleri Bakanımızın uçağını kaldırma, bundan sonra senin uçakların bakalım Türkiye’ye nasıl gelecek? Tabi burada ben diplomasiyi konuşuyorum, yoksa vatandaşların seyahatini değil, o ayrı bir konu ve bunların değerlendirmesini ona göre yapacağız. Bunlar ne siyaset biliyor, ne uluslararası diplomasi nedir bunu biliyor. Bunlar bu kadar ürkek, bu kadar korkak. Bunlar Nazi kalıntısı, bunlar faşist. Bunu böyle biliniz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağcılar’da katıldığı toplu açılış töreninde Hollanda’nın uçuş iptali kararını değerlendirdi.Erdoğan, “Bugün Dışişleri Bakanımız Hollanda’da vatandaşlarımızla buluşma programına gidecekken kendisine ‘uçuşa yasak’ haberi geldi. Düşünün Türkiye’nin Dışişleri bakanı vatandaşlarıyla buluşmak için Hollanda’ya gidiyor, Hollanda ‘uçuşa yasak’ notasını geçiyor. Hollanda bir sıçrarsın iki sıçrasın ama bilesin ki oradaki benim vatandaşlarım sizin tezgahınızı bozacaklar 16 Nisan’da. İstediğini kadar baskı yapın, teröristleri ülkenizde besleyin büyütün bunların hepsi size ters olarak geri dönecek. Ve bunlara yönelik şüphesiz ki bizler 16 Nisan’dan sonra uygulamalarımızı başlatacağız. Biz sabırlıyız” dedi.

“Bunlar nazi kalıntısı bunu böyle biliniz ”  Erdoğan, “İşte şu anda Bağcılar’ın insanları buradan Hollanda’ya notasını veriyor. Sen istediği kadar Dışişleri Bakanımızın uçağını kaldırma. Bundan sonra senin uçakların bakalım Türkiye’ye nasıl gelecek. Tabi ben burada diplomasiyi konuşuyorum, vatandaşların seyahatini değil. O ayrı bir konu. Bunların değerlendirmesini ona göre yapacağız. Bunlar ne siyaset biliyor, ne uluslararası diplomasi nedir onu biliyor. Bunlar bu kadar ürkek, bu kadar korkak, bunlar nazi kalıntısı, bunlar faşist bunu böyle biliniz. Bugün bizi Hollanda seyrediyor, Bağcılar’ı seyrediyor. Biz burada bir şehir toplantısı yapmıyoruz, ilçe toplantısı yapıyoruz. Ve Bağcılar ilçesinden Almanya bizi izliyor şu anda. Fransa’daki Türkler izliyor, İskandinav ülkeleri izliyor. 16 Nisan için selam olsun” diye konuştu.

“Yeni sistemde başbakan yok, öğrendin mi?”

Erdoğan, “Sayın Kılıçdaroğlu bu sabah diyor ki ‘egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, ne oldu egemenlik gidiyor’ diyor. Niye gidiyormuş? Çünkü yasama organı olan meclisin elinden bütün yetkiler alınıyormuş. Ya oku be oku. Oku, hangi yetki alınıyor? Sadece gensoru verilemeyecek. Bütün yine yasamayı parlamento yapacak. Sadece bütçe kanunun Sayın Cumhurbaşkanı hazırlayacak. Yeni sistemde başbakan yok, öğrendin mi? Başbakan başka, cumhurbaşkanı başka olursa şöyle olur, böyle olur… Öğren öğren, yeni sistemde başbakan yok. Onun yerine her iki görevi de yürütecek olan cumhurbaşkanı var. Üst düzey bürokratları atayacak ve millete verdiği taahhütlerin gereklerini yerine getirecek. Beş yıllığına seçilen cumhurbaşkanı başarılı olursa, milletin takdiri ile ikinci bir beş yıl daha görevde kalma şansı elde edebilir. Başarısız olursa millet kime güven duyuyorsa, kimi itimat ediyorsa, kimin programı, projesi varsa o gelecek. Yani 2 kez. Çünkü bu sistemde en az yüzde 50 artı 1 oy ile seçilebiliyorsunuz” dedi.

“Benim kardeşlermi, vatandaşlarımı kahvaltı verim niye aldatma yoluna gidiyorsun” Erdoğan, “Şimdi kanun verme yetkisi sadece ve sadece milletvekillerine ait ey Kılıçdaroğlu. Bakanlar Kurulu vermiyor, milletvekilleri veriyor. Cumhurbaşkanının bütçe kanunu dışında böyle bir yetkisi yok, anladım mı Kılıçdaroğlu? Benim kardeşleri, vatandaşlarımı bir kahvaltı verip niye aldatma yoluna gidiyorsun” diye konuştu. “Ayıptır ya,yalan söyleme ya, dürüst ol ya” Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi ne diyor, ‘bütün yargı mensuplarını cumhurbaşkanı atayacak’. Ayıptır ya, yalan söyleme ya, dürüst ol ya, dürüst. Senin akıl hocan kim ya, oku şu metni, sor. Böyle bir şey yok. Cumhurbaşkanının şu anda Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’ndan dört tane atama yetkisi var. Bunun dışında diğerlerini meclis atıyor. ‘Meclisin görevi yok’ diyorsun, işte Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’nun 7 üyesini meclis atıyor. Karşı mısın buna?” şeklinde konuştu.

Erdoğan, “Anayasa değişikliğine karşı çıkanlara bakın, akla mantığa uygun hiçbir şey bulamazsınız. Halk oylamasına olumsuz yaklaşanların güvensizliği yeni sisteme değil milletedir” dedi

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika