Dolar : Alış : 32.2448 / Satış : 32.3029
Euro : Alış : 35.1355 / Satış : 35.1988
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3242 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

DASKUT Kadın Arama Kurtarmacılar Depreme Hazırlanıyor

09 Ekim 2020 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»DASKUT Kadın Arama Kurtarmacılar Depreme Hazırlanıyor
DASKUT Kadın Arama Kurtarmacılar Depreme  Hazırlanıyor

Kısa süre önce merkezi Bursa da kurulan Doğal afet ve Sağlık Arama Kurtarma Derneği kısa adı ile DASKUT kısa bir süre içerisinde 6 ilde temsilciliklerini açarak 300 e yakın gönüllü üyesi ile görevden göreve koşuyor. Tüm Gönüllü Personellerini ücretsiz eğiten ve olası bir afet durumuna karşı bilinçli ve eğitimli birer ARAMA KURTARMA PERSONELİ olarak yetiştiren DASKUT, geçtiğimiz aylarda Bursa da 120 Personeline Kızılay aracılığı ile İlkyardımcı Eğitimlerini tamamlayarak 120 İlkyardımcı yetiştirdi.

İlkyardımcı eğitimlerini tamamlayan Gönüllü Personeller ardından Bursa İl Afet Müdürlüğü bünyesinde Bursa AFAD da 80 personeline olası depreme ve afet durumlarına hazırlık ile AFAD eğitimi programına başladı. 5 grup ve 3 hafta olarak plan eğitimin bu haftaki 3. Grubu tamamı

Kadın Arama Kurtarma Personellerinden oluşan WOMEN TEAM yani Kadınlar Timi Bursa AFAD tesislerinde 2 günü teorik ve 3. Günü pratik olmak üzer 3 günlük eğitim aldılar. Eğitimde Arama Kurtarma, Temel afet bilinci, ipler, düğümler, hasta yaralı taşıma teknikleri ve Enkaz alanında pratik eğitim aldılar.

15 Kadın Gönüllü üyeden oluşan TİM erkekleri aratmayacak bir performans sergileyerek üstün başarı ile eğitimlerini tamamladılar. Bir çok değişik meslek gurubundan oluşan Kadın Arama kurtarma ekibimiz Kızılay ve AFAD eğitimlerinin ardından Bursa İtfaiyesi ile planlayacağımız Gönüllü İtfaiyeci eğitimi için hazırlıklara başladı bile.

Yıl sonuna kadar eğitimlerini tamamlayacak olan DASKUT ekipleri olası afet, yangın ve deprem olayları için Temsilciliği bulunan her ilde Hazır Kıta ekiplerini hazır bulundurarak olası bir çağrıda olay yerine gecikmeden intikalle hazır bekletmekte. Gönüllü üye kayıtları devam etmekte olan DASKUT yıl sonuna kadar 500 Gönüllü üyeyi ve 10 il de daha Temsilcilik açmayı hedefliyor.

Üyelerine Eğitimlerinin tamamının ücretsiz olduğu dernek Gönüllüler çağrıda bulunuyor “ GÖNÜLLÜ OL HAYAT KURTAR”. Gönüllü olmak isteyen vatandaşların www.daskut.com web adresinden ön Başvuru formunu doldurmalarını yeterli olacağını belirtiyor.

DASKUT Arama ve Kurtarma Derneğinin Genel Başkanı Tuncay Meriçli yaptığı açıklamada, DASKUT tamamı gönüllülerde oluşan bir Arama Kurtarma ve insani yardım derneği olduğunu belirterek, amaçlarının tüm gönüllü üyelerini öncelikle en iyi şekilde becerilerine göre eğiterek her mahalle hatta her sokakta birer İlkyardımcı ve birer Arama Kurtarma Personeli olasını sağlamak ve olası bir afet durumunda gerek kendisine gerekse çevresine ilk müdehaleyi yapabilecek şekilde hazırlamak. 

Her gün yeni üyelerin katıldığını belirten Genel Başkan Meriçli, kapımız tüm vatandaşlara açık, yeter ki istesinler biz onları en iyi şekilde eğitmeye ve koordine etmeye hazırız diyerek sözünü derneğin “GÖNÜLLÜ OL HAYAT KURTAR”  sloganı ile bitirdi.  Hab : Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika