Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Deniz Pırıltıları

29 Haziran 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»Deniz Pırıltıları
Deniz Pırıltıları

Çin’in kıyılarındaki planktonların rahatsız edilmesi sonucunda ortaya çıkan görüntü, turistlerin bölgeye akın etmesine sebep oldu.

Deniz Pırıltıları

Doğu Çin Denizi’nde bulunan ve ‘mavi gözyaşı’ olarak adlandırılan planktonlar, rekor sayıdaki turistin Çin’e gitmesine sebep oluyor. Muhteşem görüntü birçok kişiyi etkilese de planktonlar, deniz yaşamına karşı bir tehdit olarak görülüyor.

‘Deniz pırıltıları’ olarak da bilinen organizmalar genellikle kıyı kesimlerinde bulunuyor. Rahatsız edildiklerinde parlak maviye dönen bu canlılar turistler için bir çeşit görsel şölen oluşturuyor. Tabii ki büyüleyen bir görüntüleri olsa da planktonların uzun vadede deniz yaşamına karşı zararları olduğu da söyleniyor.

İnsan sağlığına karşı direkt bir tehdit barındırmayan planktonlar, okyanuslardaki yaşamı tehdit edebilecek kadar yüksek seviyelerde amonak salgılıyorlar. Bu da bölgedeki suyun oksijen oranının düşmesine neden oluyor.

Bilim insanları, bir süredir Çin kıyılarındaki planktonların izini sürüyor ve Geophysical Research Letters dergisinde yayınlanan yeni bir rapora göre plankton sayısında ciddi bir artış oluşmuş durumda. Yine rapora göre bu artışın, yükselen sıcaklıklar ve artan gübre kullanımı sonucunda suya giren besleyici maddeler sonucunda gerçekleştiği belirtiliyor.

KAYNAK:http://www.denizticaretgazetesi.org/dunya/deniz-piriltilari/12739

HABER: BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika