Dolar : Alış : 32.4742 / Satış : 32.5327
Euro : Alış : 34.7084 / Satış : 34.7710
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3256 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Dergi koleksiyonu uğruna

05 Eylül 2020 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Fırsatlar»Dergi koleksiyonu uğruna
Dergi koleksiyonu uğruna

Dergi koleksiyonculuğu aslında sık rastlanan bir hobi. Pek çok kişi ilgi duyduğu alan veya döneme ait dergileri toplar. Meraklılar O zaman Türkiye’de çıkmış tüm dergileri toplarlar. Bu insanlar dergi satın alabilmek için klasik otomobilini ve bir dairesini de satarlar. Ama yine de ben bağımlı değilim derler. Bu insanların  koleksiyonunda çizgi roman ve çocuk, tıp, edebiyat, spor, coğrafya, tarih, siyaset, kadın ve moda, erotik, aklınıza hangi tür gelirse hepsi vardır.

Bu arada oyuncak da toplarlar. Dergi toplama hevesi rekor kırma hırsına ve en geniş kataloğu yapma hayaline dönüşür. Ama bir süre sonra bunun imkansız olduğunu fark ederler.

Basılmış ama hiçbir katalog veya kütüphanede ismi geçmeyen dergiler de bulunmaktadır. Var olduğunu bildiği ama elde edemediği hala dergileri almak için mücadele ederler koleksiyoncular.

Koleksiyoncuları  Dergilerin Kapakların Renkleri ve Tasarımları Çeker   ‘‘Dergi kapak tasarımlarının, form ve renklerin bir sanat olduğunu düşünüyorum. Aile albümüne bakar gibi sık sık dergileri çıkarıp seyrederler.

Müzayedeleri dolaşıp, az rastlanan sayıları veya tam takım dergileri toplamak almak isterler öyle ucuz bir hobi değildir bu işler tamamen paraya dayalı bir hobidir. Fotoğraflarını gördüğünüz dergilere sahip olabilirsiniz ama bunlarında bir değeri var .  Haberi hazırlayan Editör: Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika