Dolar : Alış : 32.4747 / Satış : 32.5332
Euro : Alış : 34.8231 / Satış : 34.8859
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA
Adres : -
Telefon : -
Faks : -
E-Posta : -
Websitesi : -
Üyelik Tarihi : 15 Aralık 2017

Dev Şirketlerden Avrupa Enerji Bakanlarına Çağrı

Avrupa’da faaliyet gösteren ve dünyanın en büyükleri arasında olan 50 şirket ve Avrupa’nın önde gelen sivil toplum kuruluşları Avrupa ülkelerinin enerji bakanlarına hitaben bir yazı yazdılar.

RE100 platformu, Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi (WBCSD), SolarPower Europe ve WindEurope öncülüğünde kaleme alınan yazıda Avrupalı bakanlardan kurumsal Güç Satın Alma Anlaşmaları (PPA) önündeki doğrudan ve dolaylı tüm yasakların ve engellemelerin kaldırılması istendi.

Şirketler aynı zamanda Avrupa Birliği’nin 2030 yılı enerji tüketiminde yenilenebilir enerji kaynaklı üretim payı hedefinin yüzde 35’e çıkarılmasını talep ettiler.

Açıklamada Güç Satın Alma Anlaşmaları’nın çok yüksek elektrik tüketimi olan şirketlerin rekabetçi fiyatlarlar ile temiz elektrik sağlamalarını mümkün kılarken, yenilenebilir enerji geliştiricileri için de finansal öngörülebilirlik sağladığı bildirildi.

2016’da çoğu rüzgar enerjisinden olmak üzere 1.5 GW’lık yenilenebilir enerji kapasitesi için kurumsal Güç Satın Alma Anlaşmaları imzalanmıştı.

Bülent Özgen-Haber Merkezi

Firma Fotoğraf Galerisi

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika