Dolar : Alış : 32.4049 / Satış : 32.4632
Euro : Alış : 34.4266 / Satış : 34.4887
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3250 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Dilovası’da yeşillik alana tır parkı!

30 Mayıs 2020 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»Dilovası’da yeşillik alana tır parkı!
Dilovası’da yeşillik alana tır parkı!

Dilovası’nın son yeşil alanlarından biri de yok ediliyor. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in seçim beyannamesinde sözünü verdiği ‘tır parkı projesi’, halkın zeytinlik bölgesi olarak tarif ettiği 100 dönümlük alan üzerine inşa edilecek.

Bölgenin en büyük lojistik merkezi olarak tanıtılan alanda Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin iş makinaları kazı çalışmalarına başladı.

“TOPLUM VİCDANI KABUL ETMEZ”

Bölgede başlayan çalışmaları görüntüleyen Ramazan Sezen isimli vatandaş, çalışmaların sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde başladığını söyledi. Dilovası’nın son yeşillik alanlarından birinin de yok edildiğini söyleyen Sezen, “Dilovası’nın zeytinlik bölgesi olarak bilinir burası, zeytin ağaçlarının olduğu yeşil bir alan. Burada birkaç gündür yeşil alan yok edilmek suretiyle düzenleme çalışması yapılıyor.

Tır parkı projesi yapıldığı bilgisini aldık. Burası Dilovası’nın batısında kalan son yeşillik alanlardandı. Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde çalışmaya başlandı, burayla ilgili herhangi bir itiraz da yok dolayısıyla. Burası insanlar arasında ‘Beşinci Bağ’ olarak bilinirdi, ilk dört bağ yok edildi, şimdi de burası yok ediliyor.

Umarım toplumun vicdanı harekete geçer de buna izin verilmez” ifadelerini kullandı.

Aslında bu proje üzerinde Dilovası Belediyesi bir süredir çalışmalarını sürdürüyordu. AKP’li Belediye Başkanı Hamza Şayir, temasları sonrası Kuzey OSB bağlantı yolu üzerinde TOKİ’ye ait 50 dönümlük araziyi geçtiğimiz aylarda ilçeye kazandırmış ve buraya tır parkı yapılacağını açıklamıştı.

Daha sonra bu alanın yanında yine 50 dönümlük bir alan, Tarım ve Orman Bakanlığından kiralandı. Böylelikle 100 dönüm üzerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden de destek alınarak tır parkı çalışmalarına başlandı.

Fotoğraf: Ramazan Sezen
“TIR PARKI PROJESİ KISA SÜREDE HAYATA GEÇECEK”

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, projeyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Seçim sürecinde vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine gündemimize alarak sözünü verdiğimiz, tır parkı projesi kısa sürede hayata geçecek.

Ankara ziyaretlerimiz sonrası ilçemize kazandırdığımız 100 dönümlük alan üzerine kuracağımız lojistik merkezimiz ile ‘Yükselen Şehir Dilovası’ sloganıyla çıktığımız yolda ilçemizdeki görüntü kirliliği ortadan kalkacak, cadde ve sokaklarımız, vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın olacak.”

arazide çalışan dozer
Fotoğraf: Ramazan Sezen

KAYNAK : https://www.evrensel.net/haber/405660/dilovasida-yesillik-alana-tir-parki- Hasret Gültekin KOZAN Kocaeli

HABER : BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika