Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Diş Hekimi Mücahit Durmuş’tan Altın Öneriler

07 Aralık 2023 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Diş Hekimi Mücahit Durmuş’tan Altın Öneriler
Diş Hekimi Mücahit Durmuş’tan Altın Öneriler

Bursa Özel Anadolu Ağız ve Diş sağlığı Polikliniği sahibi Diş hekimi Mücahit DURMUŞ, diş sağlığı ve beyazlatma hakkında merak edilen soruların yanıtlarını verdi. Alanında uzman olan Diş Hekimi DURMUŞ, günlük diş bakımından rutin kontrollere kadar sağlıklı gülüşler için yapılması gerekenleri tek tek açıkladı. Diş sağlığı, hem estetik hem de sağlık açısından büyük önem taşıyor. Diş Hekimi Mücahit DURMUŞ, diş temizliği, diş beyazlatma, diş aşınmaları ve doğru diş fırçalama yöntemleri hakkında merak edilenleri anlattı..

Diş temizliği için neler yapmalıyız?  Diş Hekimi Mücahit DURMUŞ, günlük hayatta diş sağlığı için dikkat edilmesi gereken noktaları şöyle sıraladı: “Günde iki defa mutlaka florlu diş macunuyla dişlerimizi fırçalıyoruz, diş ipi yapmayı ihmal etmiyoruz, haftada 2-3 kere ağız çalkalama suyu kullanmamız yeterlidir ve 6 ayda bir diş hekimine kontrollerimizi aksatmamak gerekiyor.”

Diş beyazlatma nasıl yapılır ve zararı var mı?

Diş beyazlatma, dişlerin renginin 1-2 veya 3 ton açılması anlamına geliyor. Diş Hekimi Mücahit DURMUŞ, diş beyazlatma işleminin nasıl yapıldığını ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini şöyle anlattı: “Öncelikle diş temizliği yapıyoruz, ağzındaki plakları, tartarları, bakterileri temizliyoruz. Çoğu zaman diş temizliği yaparken renklenmeyi de temizlediğimiz için beyazlatmaya gerek kalmıyor. Eğer gerek duyarsak bir veya iki seans diş beyazlatma yapıyoruz. Diş beyazlatmadan sonra çay, sigara, alkol gibi renklendiren şeyleri ilk bir hafta 10 gün kullanmıyoruz, fırçalamamıza özen gösteriyoruz. Muayenehanelerde profesyoneller tarafından yapılan diş beyazlatmaların bir zararı yok, dozunu hekimimiz belirliyor.”  Diş aşınmalarına ne sebep olur ve nasıl önlenir?  Diş aşınmaları, dişlerin yüzeyinin aşınması ve incelmesi anlamına geliyor. Diş Hekimi Mücahit DURMUŞ, diş aşınmalarının sebeplerini ve tedavi yöntemlerini hakkında: “Diş aşınmalarına çok sert diş fırçası kullanma, diş sıkma alışkanlığı ve asitli içecek tüketiminin fazla olması sebep olabilir. Tedavi yöntemlerine gelecek olursak, öncelikle doğru diş fırçalamayı öğrenmemiz gerekiyor, florlu diş macunları kullanıyoruz. Eğer sebep gece diş sıkmaya bağlıysa, bunun için gece plağı kullanabiliyoruz veya botoks uygulaması yapabiliyoruz. Asitli içecekleri eğer tüketme alışkanlığımız çok fazlaysa, pipet kullanımını öneriyoruz. Tabii ki genel olarak zararlı olduğu için çok fazla kullanılmasını da önermiyoruz.” dedi. ….     

                                             

Doğru diş fırçalama nasıl olur?

Diş fırçalama, diş sağlığının en temel unsurlarından biri. Diş Hekimi Mücahit DURMUŞ, doğru diş fırçalama yöntemini şöyle anlattı: “Doğru diş fırçalama, yuvarlak hareketlerle, oval hareketlerle, daire şeklinde fırçalamamız gerekiyor. Yani sürekli dikey veya yatay yönde değil, dairesel hareketlerle fırçalama yapıyoruz. Ağız temizliği için diş fırçalamak yeterli değil, dilimizi de fırçalamamız gerekiyor. Bunun için diş fırçasının arkasında bulunan apareyleri kullanabiliriz. Metal apareyler kesinlikle doğru değil, bir işe de yaramıyor.” Diş Hekimi Mücahit DURMUŞ, diş sağlığı ve beyazlatma hakkında önemli bilgiler verdi. Diş sağlığınız için bu tavsiyelere kulak verin ve gülüşünüzü koruyun….                                                                                                         Haber ; Cem Bayram SEÇEN 

 

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika