Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Donald Trump, Fethullah Gülen’i Türkiye’ye İade Etmeyi Düşündüğü İddiasını Yalanladı

17 Kasım 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Donald Trump, Fethullah Gülen’i Türkiye’ye İade Etmeyi Düşündüğü İddiasını Yalanladı
Donald Trump, Fethullah Gülen’i Türkiye’ye İade Etmeyi Düşündüğü İddiasını Yalanladı

ABD Başkanı Donald Trump, ‘Suudi Arabistan hükümeti üzerindeki baskıyı hafifletmek’ amacıyla Fethullah Gülen’i Türkiye’ye iade etmeyi düşündüğü iddiasını yalanladı.

Reuters’ın haberine göre Trump gazetecilerin Gülen’in iadesiyle ilgili sorusuna “Hayır, böyle bir konu görüşülmekte değil” yanıtını verdi.

Trump’ın açıklaması ABD’li yayın kuruluşu NBC News’un, Beyaz Saray’ın Gülen’i gerekirse Türkiye’ye iade ederek ülkeden uzaklaştırmanın yollarını aradığı yönündeki iddiasına yanıt niteliğinde.

NBC’nin haberinde, ABD yönetiminin Cemal Kaşıkçı cinayeti sonrası, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yatıştırmak ve Suudi Arabistan hükümeti üzerindeki baskıyı da hafifletmek” istediği, Gülen’in iadesinin de gündemlerinde olduğu öne sürülmüştü.

Adalet ve Dışişleri Bakanları yalanlamıştı

Perşembe günü NBC, iki ABD yetkilisine ve Beyaz Saray’ın talebinden haberdar olan iki kişiye dayandırdıkları haberde Beyaz Saray’ın Gülen’i iade etmeyi görüştüğü iddiasına yer veren bir haber yayımladı.

Ancak ABD’nin adalet ve dışişleri bakanlıkları bu iddiayı reddetti.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, gazetecilere yaptığı açıklamada Türk hükümetinin Gülen’in iadesi için ABD’ye defalarca talepte bulunduğunu, Türk hükümetinin sağladığı belgelerin Adalet Bakanlığı tarafından değerlendirilmekte olduğunu kaydetti.

NBC’ye konuşan bir Türk yetkili ise Türkiye hükümetinin Kaşıkçı cinayetiyle ilgili kaygılarını Gülen’in iade davasıyla ilişkilendirmediklerini söyledi.

Yetkili, “İkisi arasında kesinlikle bir bağ görmüyoruz. Gülen’in iadesi konusunda ABD tarafının harekete geçtiğini görmek istiyoruz. Kaşıkçı cinayetiyle ilgili soruşturmamıza da devam edeceğiz” dedi.

Gülen yapılanmasının ABD merkezli vakfı Alliance for Shared Values ise, Türk hükümetini ‘Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetini yasadışı talepleri için pazarlık kozu olarak kullanmakla’ suçladı.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika