Dolar : Alış : 32.4742 / Satış : 32.5327
Euro : Alış : 34.7084 / Satış : 34.7710
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3256 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA
Adres : -
Telefon : -
Faks : -
E-Posta : -
Websitesi : -
Üyelik Tarihi : 04 Ekim 2016

Döner restoran zinciri Baydöner Global yazılım şirketinin logosunu kopyaladı

unnamed-1

Döner restoran zinciri Baydöner, Destek Patent A.Ş. tarafından tescilini aldığı logosundan dolayı davalık oldu. İzmir firması olan ve 80 den fazla lokasyonda Apaz Gıda çatısı altında hizmet veren ünlü döner firması, logosunu Destek Patent firması tarafından tescil ettirdikten kısa süre sonra çalıntı olduğu gerekçesiyle dünya çapında faaliyet gösteren Artı İnovasyon firması tarafından dava edildi. 

unnamed

Dünya çapında yazılım çalışmalarıyla bilinen ve ODTU Teknopark’ta faaliyet gösteren Artı İnovasyon LTD ŞTİ firması 2015 yılında “Get Chain” isimli yazılımı için logosunu ve markasını Türk Patent Enstitüsü nezdinde tescil ettirdi. Tescilden kısa süre sonra Baydöner firması Artı İnovasyon’a ait olan logoyu tüm kurumsallarını da değiştirerek kullanmaya başladı. Durumu fark eden Artı İnovasyon şirketinin savunmasını üstlenen Avukat Mustafa Kemal Batur konuya ilişkin olarak, “Logo, birebir aynı şekilde kullanılıyor. bu durum ciddi bir suç, Artı İnovasyon firması logo karışıklığı nedeniyle büyük oranda prestij ve değer kaybı yaşıyor.

unnamed

Artı İnovasyon firması ülkemize değer katan, yazılımları ve uygulamaları tüm dünyaca bilinen bir firma. Diğer yanda ise döner restoran zincirine sahip bir şirket yer alıyor. Ülkemizde böylesine büyük iki firma arasında logo tecavüzü/kopyalaması olayı nadir yaşanıyor. Müvekkilim iş dünyasına ve profesyonel hayata hizmet sağlayan, Avrupa ve Amerika’da ödüller alıp yatırımlar yapan bir şirket. Tescilimizden kısa süre sonra aynı logoyu kullanmaya başlayan davalı tarafa öncelikle ihtarname göndererek uyarıda bulunduk ve bu logoyu kullanmamaları gerektiğini belirttik. Firma avukatı ise bize bu konuda cevap verdi ve bir hata yaptıklarını, tescili yapan Destek Patenti bu konuda uyardıklarını ve TPE nezdinde yer alan tescil kategorilerini derhal değiştireceklerini belirtti. Kısacası firma avukatı marka tecavüzünü kabul etti. Ancak davalı firma tecavüzü önlemek yerine ihlale devam etti. Hal böyle olunca da marka hükümsüzlüğü için fikri ve sınai haklar mahkemesinde davamızı açtık. Şimdi ise firma yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyoruz.Dava müvekkilim için büyük önem taşımaktadır, bu nedenle de süreci yakından takip etmekteyiz, gereken kararı hukuk verecektir.” dedi.

Firma Fotoğraf Galerisi

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika