Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Dünya kruvaziyer devi Msc Cruises’den BGU TOURS’me Anlamlı ziyaret

19 Mayıs 2022 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»Dünya kruvaziyer devi Msc Cruises’den BGU TOURS’me Anlamlı ziyaret
Dünya kruvaziyer devi Msc Cruises’den BGU TOURS’me Anlamlı  ziyaret

Kruvaziyer sektörü açısından dönüm noktası olarak değerlendiren 2022 yılına ilişkin MSC Cruises’ın planlamalarını ve Türkiye ayağını değerlendiren MSC Cruises Türkiye Müdürü Burak Çalışkan, BGU TOURS Yönetim kurulu Başkanı Nevzat Ünlü ile Turizme dayalı sohbet’inde MSC nin Türkiye projeleri hakkında önemli açıklamaları, Türkiye’deki en büyük hedeflerinin birden fazla gemi ile Türk limanlarını ana biniş limanı haline getirmek olduğunu belirterek, “Bu noktada 2022 yılı bir geçiş yılı olacaktır. Operasyonları başarı ile sonuçlandırmamız halinde en büyük gemilerimiz ile Türkiye limanlarında var olmayı hedefliyoruz” dedi. Bursa’da BGU Tours ile çalışmak bizim için önemli saygın bir firma ve acentemiz olmanız yeterli..

Pandeminin yol açtığı küresel karantinadan en çok etkilenen sektörlerin başında gelen kruvaziyer sektörü 2022 ile yeni bir döneme giriyor. 2020’de operasyonlarını tamamen durduran sektör, 2021’de içine girdiği toparlanma sürecini 2022’de zirveye taşımayı hedefliyor. Son teknoloji ürünü çevre dostu yeni gemilerin de filoda yer alacağı 2022 yılına ilişkin kapsamlı bir planlama yapan dünya kruvaziyer devi MSC Cruises’ın başlıca hedeflerinden biri ise Türk limanlarını ana biniş limanı haline getirmek. 

Dünyanın en büyük kruvaziyer firmalarından biri olan MSC Cruises’dan başlamak gerekirse, kaç ülkede ofisi var? MSC’nin global turizmdeki pazarındaki payı nedir? Kaç gemisi ile hizmet veriyor ve kaç kişi istihdam ediyor?

MSC Cruises 1970 yılında, Gianluigi Aponte tarafından Brüksel, Belçika’da kuruldu. Merkezi 1978’ten beri Cenevre, İsviçre’dedir. MSC Grubu özel olarak Aponte Ailesine aittir. Dünyanın 155 noktasında ofisleri var ve çalışan sayısı 70.000’den fazladır. Konsolide geliri yaklaşık 25 milyar dolardır. Şu anda 19 cruise gemisi ile misafirlerine unutulmaz tatiller sunuyor. 2022’de denizlerle buluşmaya hazırladığı 3 gemi daha yapım aşamasında ve 2027’e kadar toplam 29 gemiye ulaşma hedefi bulunuyor.

Pandemi nedeniyle tüm dünyada genel olarak seyahat sektörü olumsuz etkilendi. Cruise sektörü de olumsuz olarak en çok etkilenenlerden birisi oldu. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınından sonra tüm sağlık ve güvenlik önlemlerini alarak denizlere geri dönen ilk marka MSC Cruises oldu. gemi seyahatlerimiz yüksek sağlık güvenlik tedbirleriyle yeniden başladı.

2022 itibari ile hem dünyada hem Türkiye’de kruvaziyer sektörü yeniden canlandırdık. MSC Cruises gemilerimiz. Nisan-Ekim 2022 arasında her Salı Kuşadası hareketli 7 gecelik Doğu Akdeniz ve Eylül-Ekim aylarında 3 farklı tarihle 11 gecelik İstanbul hareketli Ege ve Adriyatik programlarıyla Türkiye limanlarına dönmüş olmasının heyecanını yaşıyoruz.

Diğer ülkelere kıyasla Türkiye’de cruise yolcu sayısının daha az olduğu bir gerçek. Bunun en önemli sebebi ise cruise seyahati konseptinin tüketicinin bakışında çok pahalı bir ürün olduğundan kaynaklanıyor olması, yani önyargı diyebiliriz. Sanılanın aksine, yurtiçi otel ve yurtdışı turlarını dikkate alırsak aslında cruise seyahati çok daha hesaplı oluyor. Tüm bunları dikkate alarak cruise seyahatinin seyahat severlere doğru anlatılabilmesi için mümkün olan her platformda tanıtım faaliyetlerine ağırlık vermekteyiz ve eminiz ki gemilerimizin Türk limanlarına daha fazla uğraması ile cruise seyahatini tercih edecek kişi sayısı kayda değer bir oranda artış göstermesi olacak. Haber Editörü ; Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika