Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Dünya’mız 3.5 Milyar İnsanı Yaşanamayacak Seviyeye Getirebilir!

19 Temmuz 2020 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»Dünya’mız 3.5 Milyar İnsanı Yaşanamayacak Seviyeye Getirebilir!
Dünya’mız 3.5 Milyar İnsanı Yaşanamayacak Seviyeye Getirebilir!
İklim değişikliğinden kaynaklı sıcaklık artışının önlenememesi halinde 2070 yılında hava sıcaklığı dünyadaki 3,5 milyar insan için yaşanamayacak bir seviyeye gelebilir.

Wageningen Üniversitesi, Nanjing Üniversitesi, Exeter Üniversitesi, Aarhus Üniversitesi, Washington Eyalet Üniversitesi ve Santa Fe Enstitüsü’nün ortaya koyduğu çalışmaya göre, 2070’te, insanlığın üçte birine ev sahipliği yapan coğrafyaların Sahra Çölü’nün en sıcak noktalarındaki sıcaklık seviyesine ulaşma riski yer alıyor.

İnsan etkisiyle oluşan sera gazı emisyonlarının artışı sonucunda, sıcaklıkların hızla artışının engellenememesi durumunda, ortalama bir kişinin yaşadığı sıcaklık 2070 yılına gelindiğinde 7,5°C artmış olacak.

Bu durum, kara ekosistemlerinin okyanuslara göre daha hızlı ısınarak nüfus artışının sıcak yerlerde daha hızlı olması sebebiyle, 3°C’nin biraz üzerinde gerçekleşmesi tahmin edilen küresel ortalama sıcaklık artışından daha fazla bir seviyede bulunuyor. Diğer yandan, şu anda dünyada 20 milyondan fazla insan aşırı sıcak havanın etkisiyle çeşitli sorunlar yaşıyor.

Kaynak: Enerji Panorama-https://www.enerjigazetesi.ist/dunyamiz-3-5-milyar-insani-yasanamayacak-seviyeye-getirebilir/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+enerjigazetesi+%28Enerji+Gazetesi+-+G%C3%BCncel+Haber+B%C3%BClteni%29

HABER :BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika