Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Dünya’nın en seksi bilgisayar programcısı

11 Ocak 2017 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Dünya’nın en seksi bilgisayar programcısı
Dünya’nın en seksi bilgisayar programcısı

O, dünyanın en çok kazanan üçüncü top modeli. 22 yaşında kariyerinin doruğundayken, ‘eğitim şart’ dedi. Victoria’s Secret melekliğini bıraktı, New York Üniversitesi’nde program kodlama eğitimi almaya başladı. Şimdi bir yandan ışıldayan kariyerine devam ediyor, diğer yandan açtığı kursta kodlama eğitimi veriyor. Podyumda top model, okulda öğrenci, bilgisayar başında bir dahi olan yetenekli bayan Karlie Kloss, bize sıradışı hayatını ve mutluluğun sırlarını anlattı. Modeller şöhret olduktan sonra eğitim işlerini elinin tersiyle iter.

Siz 2015’te Victoria’s Secret’ın en gözde meleklerindeyken ekipten ayrıldınız, New York Üniversitesi’ne yazıldınız. Öğrencilikle top modellik bir arada nasıl oluyor? Çok iyi. Yazılımla ilgili eğitim görüyorum, kendi ders programımı işlerime göre zamanlamama da izin veriyorlar, böylelikle modellikle öğrenciliği bir arada götürebiliyorum. Yani işlerimi aksatmadım, sadece meleklikten ayrıldım. Bu arada, eğitim gördüğüm ‘The Gallatin’ kursları, her öğrenciye kendi ders programı saatlerini yaratmasını sağlıyor.

Yani torpil yok, sıradan bir öğrenciyim. Genelde okula iyi bir iş bulmak için gidilir. 14 yaşında modelliğe başladınız, 13 yıldır zirvedesiniz. 16 milyon dolarlık servet de cepteyken, nedir bu okul aşkı? Hayat herkese farklı fırsatlar sunuyor. Ama kimi zaman fırsatlarınızı kendiniz yaratmanız gerekiyor. Bunu kendinize borçlusunuz. Ben de sürekli fırsat yaratıyor, önüme gelenleri de değerlendiriyorum. Hayatımı sadece bir alana bağlı olarak kurmadığım için açıkçası minnettarım. Kendimi yeniden yaratacak enerjiyi de içimde buluyorum, çünkü yeni şeyler denemekten korkmuyorum. Sizinle ilgili başka bir konu da bilgisayar dehası olmanız.

Hatta ‘Klossy ile Kodlama’ adında özel bir eğitim programınız var…. Kodlama ya da kod yazılımının geleceğin süper gücü olduğunu düşünüyorum. Bunu yabancı dil öğrenme gibi düşünün. Ve gelecekte herkes bu dili konuşacak. Bence herkes bu yeteneğini geliştirmeli. Ben de bu gelişime katkıda bulunmak adına ‘Klossy ile Kodlama’ adlı eğitim programını ve yaz kamplarını başlattım. Kadınlara bilgisayar programcılığını, yazılımcılığı öğretip, onlara yeni bir kapı açılmasını sağladığım bir kurs bu. Bilgiyi paylaşmak insanı gerçekten çok mutlu ediyor. Kamplarıma dünyanın her yerinden farklı kadınlar katılıyor ve birlikte büyüdüğümüzü hissediyorum. Benim için yardım etmek hayattaki önceliklerden. Yani yardım elimi öyle ya da böyle uzatmaya çalışıyorum. Ve bu beni çok mutlu ediyor. Mutluluk bu ara hepimizin özlediği, aradığı bir his… Siz kendinizi en mutlu ne zaman hissediyorsunuz? Okuldayken mi, bilgisayar kampında öğrencilerinizi eğitirken mi yoksa podyumda yürürken mi?- Sanırım pazar günü evde futbol maçı izlerken…. Ailem yanımda olsun, mutfakta onlara bir şeyler hazırlarken ortalığı dağıtayım. Benden daha mutlusu olamaz. Lezzetli yemek ve sevdiğiniz insanlar, bence mutluluğun formülü bu.

Mutluluk bu ara hepimizin özlediği, aradığı bir his… Siz kendinizi en mutlu ne zaman hissediyorsunuz? Okuldayken mi, bilgisayar kampında öğrencilerinizi eğitirken mi yoksa podyumda yürürken mi?- Sanırım pazar günü evde futbol maçı izlerken…. Ailem yanımda olsun, mutfakta onlara bir şeyler hazırlarken ortalığı dağıtayım. Benden daha mutlusu olamaz. Lezzetli yemek ve sevdiğiniz insanlar, bence mutluluğun formülü bu. Basitmiş…-Tabii… Bu formüle bir de bitter çikolata eklemek isterim. Gerçi o da ‘lezzet’ kontenjanına giriyor. Çantamda her zaman bir paket taşırım, tatlıya olan düşkülüğüm hadsafadadır. Bir top modele göre iddialı çıkışlar bunlar. “Şekerim, metabolizmam hızlı, ne yesem yakıyorum” mu diyorsunuz?-Evet ama spor salonunda uzun saatler geçirerek, ter atarak ben yakıyorum. Sürekli farklı spor tekniklerini deniyorum, antrenmanlarımı hep değiştiriyorum ki bedenim ve aklım aynı hareketleri yapmaya alışmasın. Bu aralar boks yapıyorum. Dediğiniz gibi ben bir top modelim, bedenime iyi bakmam çok önemli. Ona göre sağlıklı beslenmeli ve spor yapmalıyım. Güçlü hissettiğim zaman özgüvenim yerine geliyor, o tam olunca da kendimi seksi hissediyorum. Zincirleme reaksiyon gibi…

Sizin için ‘asi süpermodel’ de diyorlar. Kariyerinizle ilgili en şoke edici hamleniz ne oldu?-2013’te, Victoria’s Secret defilesinden bir gün önce, Vogue dergisi için çekimdeydim. Saçımı kısa, ‘küt’ kesmek istediler, ben de ‘OK’ dedim. Tabii Victoria’s Secret ekibi şoke oldu. Çünkü gür, uzun saçlar marka için çok önemli! Gerçi bir şey demediler ama ben, onların nutkunun tulmasından dolayı başımın belaya girmediğini düşünüyorum. Kankanız Taylor Swift ile çektiğiniz selfie’ler de çok konuşuluyor. İyi bir selfie’nin sırrı ne?-Uzun kollar ve iyi bir ışık. Kamerayı yüzünüzden yüksekte tutun, ışığın da hangi yönden geldiğine dikkat edin. Swarovski’nin yüzü olan Amerikalı top modelin yıllık geliri 10 milyon dolar.Kodlama ya da kodyazılımının geleceğin süper gücü olduğunu düşünüyorum. Bunu yabancı dil öğrenme gibi düşünün. Ve gelecekte herkes bu dili konuşacak…

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika