Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Dünyayı şoke eden uyarı! Durum daha da kötüye gidecek !

30 Mart 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Bilim»Dünyayı şoke eden uyarı! Durum daha da kötüye gidecek !
Dünyayı şoke eden uyarı! Durum daha da kötüye gidecek !

Birleşmiş Milletler (BM) GenelSekreteri Antonio Guterres, Güneydoğu Afrika ülkesi Mozambik’i vuran Idaikasırgasının iklim değişikliğinin yıkıcı etkilerini bir kez daha ortayakoyduğunu belirterek, dünya için ‘tehlike çanı’nın çaldığını söyledi. Guterres, BM Genel Merkezi’nde gazetecilere yaptığı açıklamada,Idai kasırgasının, Afrika tarihindeki iklim kaynaklı en kötü felaketlerden biri olduğunu söyledi.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı indir.jpg

Kasırga nedeniyle Mozambik, Malavi ve Zimbabve’de en az 700 kişinin hayatını kaybettiğini, yüzlerce kişinin ise kayıp olduğunu dile getiren Guterres, olaydan 3 milyon kişinin etkilendiğini ve bir milyar dolarlık alt yapı zararının yaşandığını kaydetti. Guterres, en az bir milyon çocuğun acil insani yardıma ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, uluslararası toplumdan yaklaşık 282 milyon dolarlık insani yardım çağrısını desteklemesini istedi.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı thumbs_b_c_a39a6d6bdd30abd6f6cbee5729f453df.jpg

Kasırganın iklim değişikliğinin yıkıcı etkilerini bir kez daha ortaya koyduğuna dikkati çeken Guterres, ”Idai kasırgası tehlike çanıydı.” dedi. Guterres, “İklim değişikliğine neden olan emisyonların yüzde 80’i G20 ülkelerinden geliyor ve iklim değişikliği sorununun daha da kötüleşmemesi için sorumluluk da büyük ekonomilere düşüyor. Açık konuşalım bu yarışı kazanmıyoruz ve durum daha da kötüye gidecek. Bu eğilimin tersine çevrilmesi gerek.” değerlendirmesinde bulundu.  Hab: Cem Bayram Seçen

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika