Dolar : Alış : 32.4551 / Satış : 32.5136
Euro : Alış : 34.6559 / Satış : 34.7183
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Edirne’den Termik Santrale Karşı 2 Bin İmza

03 Ağustos 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Edirne’den Termik Santrale Karşı 2 Bin İmza
Edirne’den Termik Santrale Karşı 2 Bin İmza

DAYKO Vakfının öncülüğünde Çerkezköy’de Termik Santrale karşı toplanan imzalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na teslim edildi. DAYKO Vakfı Çerkezköy sözcüsü Uluç Gavazoğlu: ”Dört günde onbini aşkın dilekçe topladıklarını; bu sayının bile bölge halkının termik santral istemediğinin en somut göstergesi olduğunu” söyledi.

 

 

Tekirdağ/Çerkezköyde kurulması planlanan kömürlü termik santrala karşı toplanan onbinden fazla dilekçe Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürlüğ’ne teslim edildi. DAYKO Vakfı ve Çerkezköy Kent Konseyi tarafından toplanan kömürlü termik santral itiraz dilekçeleri bakanlık yetkililerine teslim edildi. DAYKO Vakfı Çerkezköy sözcüsü Uluç Gavazoğlu: ”Dört günde onbini aşkın dilekçe topladıklarını; bu sayının bile bölge halkının termik santral istemediğinin en somut göstergesi olduğunu” söyledi.

Gavazoğlu:”Kömürlü termik santrala karşı hukuki mücadeleyi sürdüreceğiz. Yanı sıra bölgemizde çevre sorununa karşı demokratik mücadeleyi yüselteceğiz.Sanayi havzası olan Trakya’da emek mücadelesiyle çevre mücadelesini bütünleştirecek çalışmaları önümüze koyacağız” dedi.

DİSK/Güvenlik-Sen İşçi Meclisleri adına imza kampanyasına katılan Demir Işık Dahi ; ”Kampanya süresince gördük ki işçiler çevre sorununa karşı oldukça duyarlılar.Bizlerde güvenlik işçileri olarak kapitalizmin rant ve kar odaklı anlayışına karşı verdiğimiz mücadeleye devam edeceğiz.Emek mücadelesiyle çevre mücadelesini birlikte öreceğiz. Kar uğruna doğanın katledilmesine izin vermeyeceğiz.” dedi.

KAYNAK  : http://www.kuzeyormanlari.org/2018/08/03/edirneden-termik-santrale-karsi-2-bin-imza/(Özgür Güvenç/ Anayurt Gazetesi – 2 Ağustos 2018)

YAYINA HAZIRLAYAN : BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika