Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Efeler Belediyesi Yılmazköy’deki JES Çalışmalarını Durdurdu

16 Haziran 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»Efeler Belediyesi Yılmazköy’deki JES Çalışmalarını Durdurdu
Efeler Belediyesi Yılmazköy’deki JES Çalışmalarını Durdurdu

Aydın Efeler’e bağlı Yılmazköy’de jeotermal enerji şirketi tarafından yapılan boru döşeme çalışması Efeler Belediyesi tarafından durduruldu.

Efeler Belediyesi Yılmazköy'deki JES çalışmalarını durdurdu

Aydın Efeler ilçesine bağlı Yılmazköy Mahallesi’nde jeotermal enerji şirketi tarafından yapılan boru döşeme çalışmaları Efeler Belediyesi ekipleri tarafından durduruldu. JES firması Ken Kipaş’ın bir süredir yol kenarlarına ve DSİ’ye ait su kanaletlerinin üzerine boru döşemesine köylüler tepki gösteriyorlardı.

NE ÇED’İ NE ÜRETİM LİSANSI VAR AMA…

Konuya dair görüştüğümüz JES firmasına karşı dava açan Yılmazköylüler’den Şermin Çetin, şirketin “ÇED Gerekli Değildir” ve ardından alınan ÇED izinleri iptal edildiğini ifade etti.

ÇED raporunun iptalinin ardından üretim lisansının da Ankara 15. Bölge İdare Mahkemesinde iptal edildiğini bu kararın Danıştay 13. Dairesi tarafından 18 Mayıs 2019 tarihinde onaylandığını aktaran Çetin, şirket bu mahkeme kararlarının ardından çalışmalarını durdurmadığı gibi aksine hızlandırdığını belirtti. Çetin, “Üretim lisansı iptal edilen şirket alalacele DSİ ile aralarında yaptıkları protokole de aykırı bir biçimde kamu yolu ve kanaletlerin üzerinden borular geçirmeye başladı.

DSİ ile şirketin yaptığı protokolde sulama mevsimi olan mart ve ekim aylarında herhangi bir çalışmanın yapamayacağı açıkça yazmasına rağmen şirketin çalışmalarını sürdürmesine köylüler olarak tepki gösterdik. AYÇEP’lilerle birlikte bayramdan önce JES şirketinin iş makinelerinin önüne geçerek çalışma yapmalarına engel olduk.

Ancak onlar da boş durmayıp bu süre içerisinde DSİ ile yeni bir protokol yapmışlar ve DSİ sulama faaliyetlerine engel olmamak kaydıyla şirketin boru döşenmesine izin vermiş” dedi.

Efeler Belediyesi Yılmazköy Mahallesi'ndeki JES çalışmasını durdurdu
Fotoğraf: AYÇEP

BELEDİYEDEN İZİN ALINMAMIŞ

ÇED ve üretim lisansları iptal edilmiş şirketin bayramdan hemen sonra kamu yolunda çalışma izni ve yapı ruhsatı olmadan çalışmalara yeniden başladığını, durumu jandarmaya bildirmelerine rağmen “gerekli izinleri var” denilerek bir şey yapılmadığını belirten Çetin, “Biz de hem DSİ’ye hem savcılığa yapılan işin hukuksuz olduğuna dair dilekçeler verdik, suç duyurusunda bulunduk.

Dün de Efeler Belediyesi Fen İşleri yetkilileri gelerek şirketin çalışmalarına müdahale ettiler. Yapılan işin hukuku aykırı olduğunu belirten belediye yetkilileri ve AYÇEP üyelerinin ve bizlerin çabaları sonrası firmanın çalışması tekrar durdu” diye konuştu.

“ÜÇ KEZ DENEDİLER OLMADI BU DÖRDÜNCÜ DENEMELERİ”

Kamu yolunun herkesin yolu olduğunu, DSİ ve JES şirketinin şahsi tasarrufunda olmadığını dile getiren Şermin Çetin, Tarım İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, DSİ ve Aydın Valililiğine yaptıkları projenini durdurulmasına dair başvurulara yanıt alamadıklarını söyledi. Şirketin yasal yoldan iki kez kamulaştırma yapmaya kalktığını her ikisinde de bu kamulaştırmaların açılan davalarla iptal edildiğini belirten Çetin, “Bu dördüncü denemeleri.

Kamuya ait olan bu yollar sulama ve yol amaçlıdır. Tam da sulama kanalının bitişiğinde bu akışkanlar içlerinde iki yüz derce sıcak su geçen bu borular kanunen yasalara aykırı. Bunun için hem mahkeme kararlarını görmezden gelen şirket yetkilileri ve taşeron firma ile mahkeme kararlarını görmezden gelen görevliler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk” dedi.

KAYNAK : https://www.evrensel.net/haber/381300/efeler-belediyesi-yilmazkoydeki-jes-calismalarini-durdurdu

BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika