Dolar : Alış : 32.4742 / Satış : 32.5327
Euro : Alış : 34.7084 / Satış : 34.7710
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3256 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Ekol Gayrimenkul 2020 sektörün yükselişi olacak

17 Şubat 2020 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»Ekol Gayrimenkul 2020 sektörün yükselişi olacak
Ekol Gayrimenkul 2020 sektörün yükselişi olacak

Gayrimenkul sektörü 2020’den umutlu. 2019’un zorlu geçtiğini belirten Ahmet Kahya Ekol Gayrimenkul 2020 de ki şu günlerde gayrimenkul sektörü çalkantılı süreci sonlandırmaya ve yeni çıkış yolları üretmeye çalışıyor. Gerçekleştirilen çalışmalarla konut satışları arttırılmaya çalışılıyor. Ticari gayrimenkulde oluşan stoklar ve doğmakta olan boşlukları aşmak için sektör paydaşları birbirleriyle dayanışma içerisinde karşılıklı anlayış koşullarını oluşturuyor, çözümler ardı ardına geliyor.

Bir yandan da faizlerin düşmeye başlamasıyla birlikte tekrar satın almaların başlayacağını öngörüyoruz. Öte yandan yabancıların vatandaşlık hakkı için konut alma limitlerinin 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürülmesi hareketlilik getirdi. Tüm bunların gayrimenkul sektörüne olumlu yansımalarını bekliyoruz” dedi.

CANLILIK BEKLİYORUZ

2020 yılının 3 üncü ayından itibaren gayrimenkul sektöründe daha fazla hareket ve daha fazla bir canlılık olacağını dile getiren Ahmet Kahya şöyle devam etti: “Bunu salt iyimserlikle değil eldeki verilerle de destekleyebiliriz. 7’şer senelik devreler halinde oluşan süreçlerde artık çıkışa doğru gideceğimizi ve doluluklarında artmaya başlayacağını öngörüyoruz. 2020’nin böylesine bir dönüş yolu olacağının beklentisindeyiz.” Bekleyen talep nedeniyle 2020’den itibaren gayrimenkul sektöründe hızlı bir süreç yaşanmasını beklendiğini söyledi. Kahya,insanların sorunu para değil. Para var ve güven bekliyor. Türkiye’de konut ve toprağa yatırım ihtiyacı azalmayacak” dedi. Yeni projelerimiz var çok değerli bunları hayata geçirmeye başladık.

Dijitalleşmenin sektöre etkileri, yabancılara konut satışı ve önümüzdeki dönem beklentileriyle ilgili konuşan Kahya, iki sene sonra Türkiye’de hızlı bir gayrimenkul dönemi yaşanmaya başlanabileceğini söyledi. Ahmet Kahya şöyle konuştu, “Talep bekliyor insanlar. İnsanların sorunu para değil. Para var ve güven bekliyor. Ama, Türkiye’ye olan inancımızı yitirmek lüksüne sahip değiliz. Bundan sonra gayrimenkul noktasında dokunuşlar yapmamız ve projeler üretmemiz gerek. Türkiye’de konut ve gayrimenkule yatırım azalmayacak. Sadece bu dönemi verimlilikle, iş yapış şeklimizi sorgulayarak geçirmemiz gerek.”

Teknolojinin de gelişmesiyle birlikte yeni neslin gayrimenkul beklentilerinin değişmeye başladığını vurgulayan Ahmet Kahya,ofis alanlarının değiştiğini, elektrikli araçlarla birlikte araçların monte edilebileceği evlerin gündeme geleceğini, yeni mimarı ve sürücüsüz araçlarla birlikte kent yapısının da değişmeye başlayacağını söyledi. Bunlara hazırlıklı olmak için sektörün bilinçlendirilmesi gerektiğine işaret eden Ahmet Kahya, üretilecek yeni projelerde eski ezberlerin bozulması gerektiğini dile getirdi.

Yapay zeka, big data, blok zinciri konularının da sektör tarafından hızlı algılanması gerektiğinin altını çizen Ahmet Kahya, “Teknolojiyi sadece akıllı evler olarak algılamamak lazım. Yapay zeka ile bir semtte ofislerdeki doluluk oranı, fiyatları, marjı, konut ihtiyacı analiz edilerek semtte ne tür bir gayrimenkul yapılması gerektiği ortaya koyularak kazanç elde edilebiliyor.

Bu yolla şehirler makul ve mantıklı bir plan kararına sahip olacaktır. Tapu sisteminin de blok zincir sistemi içinde korunması sağlanırsa çok daha hızlı tapu el değiştirmeleri sağlanabilir. Kamudaki bilgi ne kadar şeffaflaşır, online olur ve ne kadar herkese açılırsa adalet sağlanmış olur”

Uluslararası alanda gayrimenkul lobisinin oluşturtulması gerektiğine işaret eden Ahmet Kahya,  “Uluslararası fuarlarda devasa stantlar açılıyor. Ama bu iş böyle değil. Lobi çok nazik, sistematik ve sürekli bir iştir. Lobi güvene dayalıdır. Gayrimenkulde özellikle de yabancı yatırımcı için güven önemlidir. “Bursa’da Sağlık Turizmi ile Yabancılara Satış” konusunda çalışma yapacaklarını söyledi. Hab : Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika