Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Elon Musk, Tüm Dünyaya İnternet Sağlayacak Olan Uydularını Uzaya Göndermeye Hazırlanıyor

22 Şubat 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Bilim»Elon Musk, Tüm Dünyaya İnternet Sağlayacak Olan Uydularını Uzaya Göndermeye Hazırlanıyor
Elon Musk, Tüm Dünyaya İnternet Sağlayacak Olan Uydularını Uzaya Göndermeye Hazırlanıyor

SpaceX’in CEO’su Elon Musk, tüm dünyaya internet sağlayacak olan uydularını uzaya göndermeye hazırlanıyor.  Geçtiğimiz haftalarda dünyanın en güçlü roketi Falcon Heavy’i başarıyla fırlatan ve Tesla’yı uzaya göndererek adından sıkça söz ettiren Elon Musk’ın sıradaki hedefi gezegenimizin tamamnına internet erişimi sağlamak.

Zira Musk’ın CEO’su olduğu SpaceX, şimdi de tüm dünyaya internet sağlayacak olan uydularını fırlatmaya hazırlanıyor. Musk’ın CEO’su olduğu SpaceX dün saat 17.17’de SpaceX’in küresel internet projesi için uzaya göndereceği Starlink uydusundan ilki uzaya fırlatmayı planlıyordu.

Ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle bu misyon bugün gerçekleşecek. Şirket, İspanya Savunma Bakanlığı tarafından finanse edilen Paz adlı uyduyu göndereceği Falcon 9 roketiyle beraber, iki adet deneysel geniş bant uydusunu da uzaya taşıyacak.

Projenin inümüzdeki 10 yıl içinde hizmete girecek uydudan internet hizmetinin öncüsü olması bekleniyor. Söz konusu proje ile internet hızının ciddi derecede artması ve internet erişimi bulunmayan noktalarında online dünya ile buluşması hedefleniyor.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika