Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

En Yüksek Tarımsal Enerji Borcu Olan İlimiz Şanlıurfa”

14 Mart 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»En Yüksek Tarımsal Enerji Borcu Olan İlimiz Şanlıurfa”
En Yüksek Tarımsal Enerji Borcu Olan İlimiz Şanlıurfa”

 

Türkiye’de tarımsal sulama amacıyla kullanılan elektrik enerjisinin yaklaşık yarısının tüketildiği Dicle Elektrik Dağıtım bölgesinde, üyelerinin toplam borcu 1,395 milyarı bulan Şanlıurfa’nın Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, şirketi hedef göstererek, bu işi iyi yapamadığını ve kendilerinin şirkete talip olduğunu açıklayınca, basında yer alan açıklamaları nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

 

 

Dicle Elektrik yönetiminden yapılan açıklamada, “Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı’nın, Dicle Elektrik şirketinin yaptığı yatırımlara talip olacak kadar maddi kaynağa sahip olmasını sevindirici bulduk. Başkan, sorumluluğu altındaki odaya kayıtlı çiftçilerin toplam 1,395 milyar liraya varan borçlarını ödemesi konusunda da benzer öneriler geliştirirse hem ülkeye, hem de bölgeye büyük katkı sağlamış olur” denildi.

Bakanlar Kurulu kararıyla elektrik borcu bulunan tarımsal sulama abonelerinin destekleme primlerine uygulanacak bloke nedeniyle Dicle Elektrik Dağıtım, bu borçların dökümünü çıkardı. Buna göre, tarımsal sulamadan dolayı en fazla elektrik borcu bulunan çiftçi Şanlıurfa’da bulunuyor. Şanlıurfalı 14 bin 369 çiftçinin elektrik borcu 1 milyar 395 milyon 723 bin lira ile dağıtım bölgesindeki diğer 5 il.

Kaynak : https://www.enerjigazetesi.ist/en-yuksek-tarimsal-enerji-borcu-olan-ilimiz-sanliurfanin/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+enerjigazetesi+%28Enerji+Gazetesi+-+G%C3%BCncel+Haber+B%C3%BClteni%29

Haber: Bülent Özgen

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika