Dolar : Alış : 32.4742 / Satış : 32.5327
Euro : Alış : 34.7084 / Satış : 34.7710
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3256 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

ENERJİ BAKANLIĞI’NCA 616 Adet MADEN SAHASI ARAMALARA AÇILACAK

22 Temmuz 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»ENERJİ BAKANLIĞI’NCA 616 Adet MADEN SAHASI ARAMALARA AÇILACAK
ENERJİ BAKANLIĞI’NCA  616 Adet MADEN SAHASI ARAMALARA  AÇILACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün 18 Temmuz 2018 tarihli  ve 30482 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan kararına göre 07/08/2018 tarihinde saat 14.00 da ihale edilecektir.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, hukuki durumları sona eren 32 adet I-b Grubu, 74 adet II-b Grubu, altı adet III. Grup, dört adet V. Grup ve 484 adet IV. Grup olmak üzere toplam 600 adet maden sahası ile 13 adet II. Grup ve üç adet IV. Grup olmak üzere toplam 16 adet küçük alan maden sahasını ihale yoluyla aramalara açacak. Böylece, toplam 616 adet maden sahası ihale yoluyla aramalara açılacak.

 

 

 

Resmi Gazete’de yer alan iki ayrı ilana göre, söz konusu grupların karşılık geldiği maden kaynakları arasında kömür, nadir metaller, radyoaktif mineraller, değerli metaller ve inşaat malzemelerinde kullanılan madenler de yer almaktadır.

13 adet II. Grup ve 3 adet IV. Grup olmak üzere toplam 16 adet küçük alan maden sahası ihalesi için verilen ilanda ihalenin 7 Ağustos 2018 tarihinde yapılacağı açıklandı. İhale saati ise saat 14:00 olarak belirlendi. Küçük alan olarak belirlenen sahaların ili, erişim numarası, maden grubu, koordinat dökümleri, alanı, taban ihale bedeli, ihale tarihi ve saati ile ihaleye katılabilecek ihalelik alan mücavirindeki ruhsat sahiplerinin isimlerini içeren listeler, Genel Müdürlük internet sayfasında en az on beş gün önce ilan edilecektir.

600 Adet Maden Sahası İhalesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü yayımladığı ikinci ilan duyurusu ile 32 adet I-b Grubu, 74 adet II-b Grubu, 6 adet III. Grup, 4 adet V. Grup ve 484 adet IV. Grup olmak üzere toplam da 600 adet maden sahasının ilan edileceğini duyurdu. Söz konusu maden sahaları için ihale Bu sahalar için başvurular sahanın ihalesinin yapılacağı tarihte ve 09:00-09:30 saatleri arasında Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Konferans Salonunda İhale Komisyonuna doğrudan yapılacaktır.Liste  çok kalabalık olduğundan  Balıkesir örnek seçilmiştir.Link hattı:http://www.migem.gov.tr/ihaleler/131_grup_ihale_duyurusu.aspx

Aramalara açılacak toplam 600 maden sahasının koordinat dökümleri, alanlarını ve ihale tarihlerini içeren listeler, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü internet sayfasında 30 gün süre ile 18 Temmuz’da ilan edilecek. İlanlara göre, 16 adet küçük alan maden sahası ihalesi ise mücavirindeki ruhsat sahipleri arasında 7 Ağustos’ta yapılacaktır.

Küçük alan olarak belirlenen sahaların ili, maden grubu, koordinat dökümleri, alanı, taban ihale bedeli, ihale tarihi ve saati ile ihaleye katılabilecek ihalelik alan mücavirindeki ruhsat sahiplerinin isimlerini içeren listeler, aynı internet sayfasında en az 15 gün önce ilan edilecektir.

MADEN GRUPLARI

3213 sayılı maden kanununa göre maden grupları şu kaynaklara karşılık geliyor:

I-b: Tuğla-kiremit kili, çimento kili, marn, puzolanik kayaç (tras) ile çimento ve seramik sanayilerinde kullanılan ve diğer gruplarda yer almayan kayaçlar.

II-b: Mermer, traverten, granit, andezit, bazalt gibi blok olarak üretilen taşlar ile dekoratif amaçla kullanılan doğal taşlar.

III: Deniz, göl, kaynak suyundan elde edilecek eriyik halde bulunan tuzlar, karbondioksit gazı (jeotermal, doğal gaz ve petrollü alanlar hariç) hidrojen sülfür.

IV: Radyoaktif mineraller,

Turba, linyit, taşkömürü, antrasit, asfaltit, bitümlü şist, bitümlü şeyl, kokolit, sapropel,

Altın, gümüş, platin, bakır, kurşun, çinko, demir, pirit, manganez, krom, civa, antimuan, kalay, vanadyum, arsenik, molibden, tungsten, kobalt, nikel, kadmiyum, bizmut, titan, alüminyum, nadir toprak elementleri ve mineralleri, sezyum, rubidyum, berilyum, indiyum, galyum, talyum, zirkonyum, hafniyum, germanyum, niobyum, tantalyum, selenyum, telluryum, renyum,

Kaolen, Dikit, Nakrit, Halloysit, Endellit, Anaksit, Bentonit, Montmorillonit, Baydilit, Nontronit, Saponit, Hektorit, İllit, Vermikülit, Allofan, İmalogit, Klorit, Sepiyolit, Paligorskit, Loglinit ve bunların karışımı killer, Refrakter killer, Jips, Anhidrit, Alünit, Halit, Sodyum, Potasyum, Lityum, Kalsiyum, Magnezyum, Klor, Nitrat, İyot, Flor, Brom ve diğer tuzlar, Bor tuzları, Stronsiyum tuzları, Barit, Vollastonit, Talk, Steattit, Pirofillit, Diatomit, Olivin, Dunit, Sillimanit, Andaluzit, Dumortiorit, Disten, Fosfat, Apatit, Asbest, Manyezit, Huntit, Tabiî Soda mineralleri, Zeolit, Pomza, Pekştayn, Perlit, Obsidyen, Grafit, Kükürt, Flüorit, Kriyolit, Zımpara Taşı, Korundum, Diyasporit, Kuvars, Kuvarsit ve bileşiminde en az %80 SiO2 ihtiva eden Kuvars kumu, Feldispat, Mika, Nefelinli Siyenit, Kalsedon.

V: Elmas, safir, yakut, beril, zümrüt, morganit, akuvamarin, heliodor, aleksandirit, agat, oniks, sardoniks, jasp, karnolin, heliotrop, kantaşı, krizopras, opal, kuvars kristalleri, turmalin, topaz, aytaşı, turkuaz, spodümen, kehribar, lazurit, oltutaşı, diopsit, amozonit, lületaşı, labrodorit, epidot, spinel, jadeit, yeşim, rodonit, rodokrozit, granat minarelleri, diaspor kristalleri, kemererit.

 

 

KAYNAK : ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI

YAYINA HAZIRLAYAN : BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika