Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Enerji tasarruflu pencereler ekolojik düşünen ev sahipleri için neden akıllıca bir seçimdir?

05 Mayıs 2020 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»Enerji tasarruflu pencereler ekolojik düşünen ev sahipleri için neden akıllıca bir seçimdir?
Enerji tasarruflu pencereler ekolojik düşünen ev sahipleri için neden akıllıca bir seçimdir?

Ulusal Emlak Komisyoncuları Birliği tarafından hazırlanan son bir raporda, ev almak isteyen insanların giderek daha fazla enerji tasarruflu ve yeşil sertifikalı evler satın almak istedikleri ortaya çıktı.

Enerji verimliliği, fotovoltaik enerji ve ev otomasyon sistemlerinin kullanımının ötesinde, istenmeyen ısı kazanımını ve kaybını önlemek için doğru pencereleri seçmeye kadar gider. Basit bir dille ifade etmek gerekirse, verimsiz pencerelerin neden olduğu ısı ve serinlik kaybı, ev ısıtma ve soğutma sisteminin maliyetlerinin %30’una karşılık gelir.

Pencere verimliliğinin kontrolü

Eğer pencereli bir evde yaşıyorsanız, hava sızıntısının gerekli olup olmadığını göstereceği için potansiyel hava kaçaklarını kontrol etmek önemlidir. Denenmiş ve test edilmiş bir yöntem tütsü testidir. Bir tütsü çubuğunu kapınızın oradan yakınız ve eğer dumanın dümdüz yukarı doğru gitmediğini fark ederseniz (yani tütsü dumanı rüzgarı takip edip ona göre hareket ediyorsa) bir sızıntı var demektir.

Bu durum hava koşullarına dayanıklılık ile düzeltilebilir ve doğru malzemeyi seçmeye bağlıdır. Özellikle keçe ve güçlendirilmiş iki iyi seçenektir.

Pencere değişimi

Mevcut pencerelerinizi enerji tasarruflu pencereler ile değiştirmek istiyorsanız, Energy Star akreditasyonuna uygun pencereleri seçerek başlayabilirsiniz. Bu pencereler Çevre Koruma Komisyonu tarafından test edilmiştir, bu nedenle gerekli kalite kontrol standartlarına sahip olduğu konusunda güvenebilirsiniz. Bununla birlikte dikkat edilmesi gereken iki faktör daha vardır.

Bu faktörlerden birisi pencerelerin U-Faktörüdür (Yalıtım özelliklerine bağlı olarak pencereleri sıfırdan bire kadar puanlar). İdeal olan seçim, yaşadığınız bölgede hava koşulları ne kadar sert olursa, tercih etmeniz gereken U-Faktörü de o kadar düşük olur. İkinci faktör ise, pencerenizin evinizdeki ısı kazancını ne ölçüde azaltabileceğini belirleyen SHGC’dir

(Solar Heat Gain Coefficient – Güneş Isı Kazanç Katsayısı). SHGC değeri ne kadar düşükse, sıcak iklimler için o kadar iyidir, çünkü bu tür bir pencere sistemi sıcak enerjiyi güneş ışınlarından saptırır.

Peki ne kadar tasarruf edebilirsiniz?

İçinde bulunduğunuz iklimin belirlediği şekilde soğuk/sıcak havayı dışarda tutan verimli pencereler de ekonomik olarak tasarruf etmenizi sağlar. Enerji Bakanlığı sertifikalı çift açılımlı şeffaf cam enerji tasarruflu pencerelerin bir evi yaklaşık olarak 126 ile 465 dolar arasında bir tasarruf sağlayabileceğini tahmin ediyor.

Elbette tasarrufları en üst düzeye çıkarmak için göz önünde bulundurulması gereken çeşitli etkenler var. Bu etkenler, eviniz için iyi camları ve çerçeve tiplerini seçmeyi içerir. Pencere yapısı da anahtar bir etkendir; menteşeli pencerelerin sürgülü veya çift açılımlı çeşitlerden daha fazla hava geçirmez olduğu bilinmektedir. Camdan çerçeveye ve çerçeveden çerçeveye bağlantıların tamamen hava geçirmez olması gerekmektedir.

KAYNAK : https://gaiadergi.com/enerji-tasarruflu-pencereler-ekolojik-dusunen-ev-sahipleri-icin-neden-akillica-bir-secimdir/

HABER : BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika