Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Equifun ile biniciliğe ilk adım

09 Ocak 2020 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Equifun ile biniciliğe ilk adım
Equifun ile biniciliğe ilk adım

Türkiye Equifun-Pony Engel Atlama Eğitim ve Yarışmalarının Tanıtımı Yapıldı.

HABER: MURAT İLTER (bakhabere.com Haber Koordinatörü)


Türkiye Binicilik Federasyonu yönetiminde ve İstanbul Binicilik Kulübü’nün organizasyonunu üstlendiği Türkiye Kupası Equifun-Pony Engel Atlama Şampiyonası Ligi Lansmanı, Çilek Mobilya ana sponsorluğun da ve Dila Hotel’in katkılarıyla gerçekleşti.  Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Bülent Bora, İstanbul Binicilik Kulübü Başkanı Mustafa Siyok, Dila Atlıspor Kulübü Başkanı Korhan Kıraç, Tabiat Binicilik Merkezi adına Burak Yalım ve Çankaya Binicilik Kulübü Başkanı Sertaç Sevinç katıldı.Federasyon Başkanı Bülent Bora, bu fikrin Mustafa Siyok tarafından federasyona teklif edildiğini ve katılımcı 6 kulüp  bir araya gelerek güç birliği yaparak bu projeyi başlattığını belirtti. “Biz federasyon olarak bu projenin başarılı olmasını yürekten diliyor ve destekliyoruz. Aynı zamanda, uzun vadede çok başarılı sporcuların çıkmasını da bekliyoruz” dedi. Bora, Binicilik sporunun pahalı olduğunu düşünenlere ise “Kulüplerimizin hangisine giderseniz gidin 1 saatlik matematik dersi ücretinin yarısı kadardır. Bu sporu olimpiyat seviyesinde yapmak isterseniz pahalı oluyor” diye belirtti.

Lansmana, Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Bülent Bora, İstanbul Binicilik Kulübü Başkanı Mustafa Siyok, Dila Atlı Spor Kulübü Başkanı Korhan Kıraç, Çankaya Binicilik Kulübü Başkanı Sertaç Sevinç ve Tabiat Binicilik Merkezi adına Burak Yalım katıldı.

Projenin yüklenicisi İstanbul Binicilik Kulübü Başkanı Mustafa Siyok: “Bu spor çocukların öz güvenli  kişisel gelişimi ve bilişsel zihin yapılarının gelişimi açısından çok önemli”Equifun-Pony’nin geniş kitlelere yayılması için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Siyok, “Başkanımız bizi her zaman destekliyor. Biz 6 kulüp bir araya gelerek çocuklarımızın bu sporla tanışabilmeleri için gerekli altyapıyı sağlamaya çalışıyoruz. Elimizden geldiğince bu şampiyonayı geniş kitlelere yaymak ve yaptırmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.Çankaya Binicilik Kulübü Başkanı Sertaç Sevinç, “Equifun, oyun formatında tasarlanmış bir eğitim sistemidir. Bu sadece bir yarış değildir. Çocuklara fiziksel gelişimin yanı sıra arkadaşlık ve matematik eğitimi de sağlayan bir format. Bu sistemde tasarlanmış engeller, çocukların denge gelişimini de sağlıyor. Takım halinde yapılan bu sporda çocuklar paylaşımı öğreniyor.” Tabiat Binicilik Merkezinden Burak Yaylım ise bu sporun çocuklar için çok önemli olduğunu düşündüklerini aktararak, “Yurt dışına gittiğimizde, ‘Yabancıların çocukları çok girişken, bizimkiler utangaç.’ deriz. Çocuklarımızın çekingenliğini pony ile aşabiliriz. Biz bunu Bursa’da yapmaya çalışıyoruz. Federasyon girişimler yaptı, biz de buna dahil olmak istedik. Bugün 6 kulübüz ama yarın çoğalacak. Bütün çocuklarımızın ata binmesi lazım. Ayrıca binicilik bizim ata sporumuz.” Organizasyona ev sahipliği yapan Dila Atlıspor  Kulübü Başkanı Korhan Kıraç ise “16 yıldır binicilik sporuna hizmet ediyoruz. Biz de kulüp olarak bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyuyoruz. Equifun ve Pony eğitiminin çocuk gelişimi açısından ne kadar öneli olduğunu bizzat kulübümüzde yapılan eğitimlerde gözlemledik” dedi. Projenin genel koordinatörü Cahit Yavuz ise “Bu proje sayesinde 300 bin çocuk binicilik sporu ile tanışacak. Çilek Pony Takımı adında oluşturduğumuz çubuk atlarla Equifun oyununu, okul bahçelerine taşıyıp, çocuklarla tanıştırarak ülke geneline yaygınlaştırmaya çalışacağız” diye konuştu.

Minik sporcular bakhabere.com Haber Koordinatörü ve Spor Yazarı Murat İLTER’e başarılarını anlattılar.

Minik sporcular renk kattı
 
Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Equifun-Pony Engel Atlama Eğitim ve Yarışmaları’nın tanıtımı toplantısına İstanbul Binicilik Kulübünün minik sporcuları, kazandıkları kupa ve madalyaları ile katıldılar. Minik sporcular Equifun eğitiminde kullandıkları çubuk atlarıyla basın toplantısının ilgi odağı oldular.

Her birinin seviyesi farklı 90 sporcularının bulunduğunu söyleyen İstanbul Binicilik Kulübü Equifun Eğitim Sistemi At ve Binici Eğitmeni Cennet Aydın ”2008’li Zeynep Ayşe Erdoğan, 2019 Equifun Türkiye Kupası birinciliğinin yanı sıra Ankara Cumhurbaşkanlığı Kupası 105 cm birinciliğini elde etti. 2012 doğumlu Beren Ece Karpuz, Equifun Türkiye Kupası Ligi 1.ayak birinciliğini kazandı. 2013 doğumlu Zeynep Arabacıoğlu, 2019 Pony Equifun Türkiye Kupası 3-6 yaş kategorisinde ilk sırayı elde ederken, 2010 doğumlu Helen Başkaya ise Equifun başlangıç Ligi 4.ayak 2.si oldu” dedi.

İstanbul Binicilik Kulübü Equifun Eğitim Sistemi At ve Binici Eğitmeni Cennet Aydın, minik öğrencileri, Zeynep Ayşe Erdoğan, Beren Ece Karpuz, Zeynep Arabacıoğlu ve Helen Başkaya ile birlikte basın mensuplarına poz verdiler.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika