Dolar : Alış : 32.4049 / Satış : 32.4632
Euro : Alış : 34.4266 / Satış : 34.4887
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3250 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Erdoğan Putin Görüşmesi

13 Kasım 2017 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Erdoğan Putin Görüşmesi
Erdoğan Putin Görüşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin’in, Soçi’de yapılan görüşme sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin’in Soçi’de Devlet Başkanlığı Rezidansı’ndaki görüşmesi 17.20’de başladı. İki lider görüşme öncesi kısa birer açıklama yaptı. Cumhurbaşbanı Erdoğan açıklamasında, “Aramızdaki siyasi, ekonomik, ticari bütün ilişkiler her geçen gün aratarak devam ediyor” ifadelerini kullanırken Putin, “Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin tam kapasite ile canlandığını söyleyebiliriz” diye konuştu. Görüşmede bölgesel ve küresel konuların ele alınması bekleniyor. İki lider arasındaki görüşme 2 saat 10 dakika sürdü. Görüşme bittikten sonra heyetler arası görüşmelere geçildi. İkili görüşmenin ardından iki lider açıklama yaptı

Putin’in konuşmasından satır başları

Rus-Türk işbirliğinde ilişkilerimiz krizden önceki seviyeye geldi. Geçen yıldan bu yana oluşan düşüşü telafi edeceğiz. Ticaret hacmimiz %36 oranında artmış bulunuyor. Erdoğan ile varmış olduğumuz anlaşma gereği Türkiye’den mahsullerin ithalatı tekrar başladı. Kalan sınırlandırmaların kaldırılmasına dair konuları bugün ele aldık.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları

Öncelikle Putin’in şahsında Rus makamlarına misafirperverlikleri dolasıyla teşekkür ediyoruz. Bu yıl İçerisinde Rusya’yı 3. kez ziyaret ettik. Siyasi diyaloğumuza paralel olarak ekonomik ilişkilerimiz de yükselişe geçmiş bulunuyor. İlişkilerin derinleştirilmesi konusunda Sayın Putin ile mutabık kaldık. İkili ticari hacmimiz geçen yılın aynı dönemine göre ciddi bir artışla, 15 milyar dolara ulaştı. Üst Düzey İşbirliği Konseyi’nin 7. toplantısının hazırlığına başladık. Rusya ile vize muafiyeti rejiminin eski haline döndürülmesi önem arz ediyor. Bugünkü gündemimizde çok çok önemli Türk Akım ve Akkuyu konusu ilerliyor, onun değerlendirmesini yaptık. Türk Akımı ve Akkuyu Nükleer Santrali projelerinin zamanında hayata geçirilmesi konusuna çalışıyoruz. Suriye konusunu değerlendirme fırsatı bulduk.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika