Dolar : Alış : 32.4551 / Satış : 32.5136
Euro : Alış : 34.6559 / Satış : 34.7183
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA
Adres : -
Telefon : -
Faks : -
E-Posta : -
Websitesi : -
Üyelik Tarihi : 29 Eylül 2018

Erdoğan’ın Almanya ziyareti ekonomik ilişkileri bir üst lige çıkarıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya ziyaretinin Avrupa’nın en büyük ekonomisiyle siyasi ve ekonomik ilişkileri güçlendirilerek bir üst lige çıkarması bekleniyor; DEİK/Türkiye-Almanya İş Konseyi Başkanı Steven Young: ‘Bugün her iki ülke, birbirleri için değerli bir stratejik ortak kimliğine sahip’  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, iş insanlarının da yer aldığı bir heyetle Almanya’ya yaptığı ziyaretin, Avrupa’nın en büyük ekonomisiyle siyasi ve ekonomik ilişkileri güçlendirerek bir üst lige çıkarması ve Avrupa Birliği ilişkilerine pozitif katkı yapması bekleniyor.

Başkan Erdoğan, Almanya Federal Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier’in daveti üzerine 2 gündür Almanya’da. 29 Eylül’e kadar sürecek 3 günlük ziyaret Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sonrası yurt dışına “ilk devlet ziyareti”.

Siyasi görüşmelerin ardından düzenlenecek Türk-Alman iş forumunda üst düzey şirket yetkilileriyle görüşen Erdoğan, Alman ve Türkiye kökenli yatırımcılarla ekonomik iş birliğini geliştirmek için değerlendirmelerde bulundu. ABD’de Trump yönetiminin uluslararası ilişkilerde yol açtığı belirsizlik, artan ticaret ihtilafları, Suriye krizi, küresel ve bölgesel ölçekteki diğer krizler ve meydan okumalar, Türkiye ile Almanya’yı ikili ilişkilerdeki tıkanıklığı aşmak ve iş birliği imkanları aramak konusunda cesaretlendirirken, iş dünyası iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin bir üste seviyeye çıkarılmasını bekliyor.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu DEİK/Türkiye-Almanya İş Konseyi Başkanı Steven Young, Türkiye ve Almanya’nın köklü ve bütünleşmiş ilişkilerinin, yüzyıllar öncesine dayandığına işaret ederek, “Bugün her iki ülke, birbirleri için değerli bir stratejik ortak kimliğine sahip.” ifadesini kullandı. DEİK Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak ve DIHK olarak, Türk-Alman iş ilişkilerini en üst düzeyde tutmak için var güçleriyle çalıştıklarının altını çizen Young, şöyle devam etti: “Bildiğiniz üzere Almanya, Türkiye’nin en önemli ticari ortağı. Bu yıl şubat ayında düzenlediğimiz Otomotiv Zirvesi başta olmak üzere, özellikle son iki yıldır çeşitli toplantı ve görüşmelerde karşılıklı ilişkilerin önemine değinerek, bu alanda birçok çalışmaya önderlik ettik.

Toplantımızın verimli tartışmalara ve iş birliğimizin pekişmesine katkı sağlayacak bir temel oluşturacağına inanıyorum. Sadece iki ülke arasında değil, beraberce üçüncü ülkelere dönük iş birlikleri için de yeni fırsatlar doğacağını ümit ediyorum.” Türkiye ile Almanya arasındaki ticaret verilerine bakıldığında ise Almanya geçen yıl Türkiye’ye 21,4 milyar avroluk ihracat yaparken, Türkiye’den 16,2 milyar avroluk ithalat gerçekleştirdi.

Türkiye ile Almanya arasındaki ticaret hacmi ise geçen yıl 37,6 milyar avro olarak kayıtlara geçti. Böylece, Türkiye 239 ülkenin bulunduğu Almanya’nın ticaret ortakları listesinde 17. sırada yer aldı. Türkiye’nin Almanya ile dış ticaret açığı geçen yıl yaklaşık 6,2 milyar dolar olarak hesaplandı.

Türkiye’nin Almanya’ya ihracatının yüzde 90’ı sanayi mamullerinden, yaklaşık yüzde 10’u da tarım ve gıda ürünlerinden oluşuyor. Türkiye’de 7152 alman menşeeli firma bulunuyor. Bunların arasında ilk sırayı Osmanlıdan beri ülkemizde olan ve 1972 senesinden beri değişik alanlarda üretim, yatırım ve istihdam sağlayan Bosch firması geliyor. Steven Young aynı zamanda Bosch un Türkiye ve Ortadoğu Başkanlığını yürütüyor. Bu başarılı organizasyonu  sağlayan DEİK/Türkiye-Almanya İş Konseyi Başkanı Steven Young Türkiye ile Almanya ilişkilerinde önemli rol oynayarak  ikili ilişkileri ve ticaretin önünü açmış oldu .

Hab : Cem Bayram Seçen

Firma Fotoğraf Galerisi

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika