Dolar : Alış : 32.5000 / Satış : 32.5586
Euro : Alış : 34.6207 / Satış : 34.6830
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3256 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Eskişehirliler Uyardı: Termik Santral İstemiyoruz

16 Ocak 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Eskişehirliler Uyardı: Termik Santral İstemiyoruz
Eskişehirliler Uyardı: Termik Santral İstemiyoruz
Eskişehirliler, Alpu Ovası’na kurulmak istenen kömürlü termik santrale karşı kitlesel bir protesto gerçekleştirdi.

 

Eskişehir’de, yüzlerce kişi, Alpu Ovası’na kurulmak istenen kömürlü termik santrali protesto etti. “Termik Santral İstemiyoruz” yazılı pankartın açıldığı eylemin ‘uyarı’ niteliğinde olduğu vurgulandı.

‘Eskişehir Demokrasi İçin Dayanışma Platformu’ tarafından İsmet İnönü Caddesi girişinde basın açıklaması yapıldı. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP, EMEP, ÖDP, LDP ve Saadet Partisi’nin de aralarında bulunduğu birçok siyasi partinin başkan ve yöneticileri ile demokratik kitle örgütü, sendika ve meslek örgütlerinin yer aldığı basın açıklamasına yüzlerce Eskişehirli katıldı.

“Kömürlü Santral İstemiyoruz”, “Birleşe Birleşe Kazanacağız”, “Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam” sloganlarının atıldığı eylemde, Tepebaşı Belediyesi temizlik işçilerinin oluşturduğu ‘Eko Show Grubu da mini konser verdi. Eylemde CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da konuşma yaptı.

Eskişehir

‘ADETA BİR ÇEVRE CİNAYETİ’

Eskişehir Demokrasi İçin Dayanışma Platformu adına hazırlanan basın açıklamasını DİSK Bölge Temsilcisi Günay Ayaz okudu. Kurulması planlanan kömürlü termik santralin Eskişehir il merkezine 32 kilometre, Tepebaşı ilçe merkezine 25 kilometre, Gündüzler Mahallesi’ne 5 kilometre, Kozlubel Mahallesi’ne 3 kilometre, Beyazaltın Mahallesi’ne de 1.5 kilometre mesafede yer alacağına dikkat çeken Ayaz, Alpu Termik Santralinde ana yakıt olarak yılda yaklaşık 6 milyon 316 bin 812 ton yerli kömür linyit tüketileceğini vurguladı.

“1.8 milyar dolar bedelli proje kapsamında Alpu Termik Santrali, yaptığımız çalışmaya göre yılda yaklaşık 8 milyar kilogramlık bir karbondioksit salınımı oluşturacak. Alpu, dünyadaki ekolojik krizi artıracak bir proje. Adeta bir çevre cinayeti. Yaklaşık 450 futbol sahası büyüklüğünde kül depolama sahası ile karşı karşıyayız. Ayrıca 1500 futbol sahası büyüklüğünde enerji üretim alanı yapılması planlanıyor” diyen Ayaz, tarım alanlarının yok edilmesini ve insan sağlığının tehlikeye atılmasını istemediklerini söyledi.

Ayaz, Eskişehir’deki sendika, sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri olarak yapılmak istenen termik santral projesinden ülkeyi yönetenlerin bir an önce vazgeçmesini istediklerini kaydetti.

Eskişehir

ATAÇ: KÖMÜR EŞİTTİR KANSER

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise yaptığı konuşmada Eskişehir’in Türkiye’nin en temiz 6’ncı kenti olduğuna dikkat çekerek, “İstedikleri kadar bacalara filtre kullansınlar, sera gazlarını engelleyemezler. Sera gazları da sıcaklığın artmasına neden oluyor. Kış gelmesine rağmen hâlâ kar yağmadı. Bunlar hep havanın kirletilmesine bağlı. Kömür eşittir kanser” dedi.

ÇAKIRÖZER: ESKİŞEHİR’İN HAVASINI KİRLETMEYE KİMSENİN HAKKI YOK

Zehir solumak istemediklerini belirten CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Eskişehir kömürlü termik santrale karşı olduğunu dostlukla, kardeşlikle anlatabilir. Eskişehir havası en temiz altı ilden birisi. Eskişehir’in havasını kirletmeye kimsenin hakkı yok” diye konuştu.

Kaynak :https://www.evrensel.net/haber/343272/eskisehirliler-uyardi-termik-santral-istemiyoruz  (Eskişehir/EVRENSEL)

Haber: Bülent Özgen

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika