Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Etibor’un Asit Tankı Patladı, Emet’te Çevre Faciası Yaşandı.

16 Ağustos 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Etibor’un Asit Tankı Patladı, Emet’te Çevre Faciası Yaşandı.
Etibor’un Asit Tankı Patladı, Emet’te Çevre Faciası Yaşandı.
Kütahya Emet’teki Etibor işletmesinde geçtiğimiz pazar günü asit tankında meydana gelen patlama sonucu yaşanan sızıntı çevre faciasına yol açtı.

Kütahya’nın Emet ilçesinde, geçtiğimiz pazar günü Etibor işletmesindeki asit deposunda kaçak olması sonucu ciddi bir çevre faciası yaşandı. Tanktan sızan asit Espey deresinde akarken çevrede insanlar soluk almada zorluk çekti.

Asit sızıntısı açık arazide akmaya devam ederken, civarda yüzlerce dönüm tarım arazısı sızan asit nedeniyle ölmüş durumda. Asit buharından dolayı mevcut ürünler de etkilenmiş durumda.

Bölgede incelemelerde bulunan CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, yaşanan çevresel ve insan sağlığını tehdit eden bu vahim olayın asla örtbas edilemeyeceğini ve konunun yakın takipçileri olacaklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Emet ölüyor. Emet’te tarım ve hayvancılık ölüyor. Emet Ziraat Odası Başkanı Sayın Sami Yüksel bile tarımı ve çiftçiliği bırakacağını söylüyor. Durum bu haldeyken önceliğimiz çiftçilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesidir. Emet ve Kütahya için mücadele etmeye devam edeceğiz. Başta kırsalda yaşayan vatandaşlarımız olmak üzere bölgemizin çevresel olarak zarar görmemesi için tüm yetkilileri bir an önce göreve davet ediyor, daha yaşanabilir bir Kütahya için herkesi elini taşın altına koymaya çağırıyorum.”

KAYNAK  : https://www.evrensel.net/haber/359324/etiborun-asit-tanki-patladi-emette-cevre-faciasi-yasandi- (HABER MERKEZİ)

YAYINA HAZIRLAYAN : BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika