Dolar : Alış : 32.2854 / Satış : 32.3436
Euro : Alış : 34.8023 / Satış : 34.8650
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA
Adres : -
Telefon : -
Faks : -
E-Posta : -
Websitesi : -
Üyelik Tarihi : 14 Ağustos 2018

EVAS Butik LPG fabrikasını Kurtköy’de açtı

Toplam 28 ülkede faaliyet gösteren Hollandalı SHV Energy ailesinin bir üyesi olan İpragaz’ın LPG tüpü üreten iştiraki EVAS’ın, Kurtköy’deki ikinci fabrikası EVAS Butik üretime başladı.

EVAS Butik LPG fabrikası Tesislerin resmi açılışı, SHV Enerji Türkiye Ülke Müdürü ve İpragaz CEO’su Eyüp Aratay ile EVAS Genel Müdürü Emrah Sak’ın katıldığı bir törenle gerçekleştirildi.

SHV Enerji Türkiye Ülke Müdürü Eyüp Aratay, açılış sonrasında İpragaz ve EVAS’ın faaliyetleri ve hedefleri hakkında bilgi verdi. EVAS’ın 1963 yılında yılda 10 bin tüp üretmek üzere kurulduğunu ifade eden Aratay, “EVAS Butik’in devreye girmesiyle bugün yılda 2 milyon tüp üretim kapasitesine sahip olacağız. Dünyada yaklaşık 600 oyuncunun olduğu bir pazarda yüzde 5 pazar payımız var. Bu başarıyı getiren, şirketin 478 farklı LPG tüpünü üretebilme becerisine sahip olması. LPG tüpü üretiminde dünyadaki ilk beş büyükten biriyiz. Ama esneklik ve ürün çeşitliliği açısından ilk üç firma arasındayız” dedi.

REKOR ÜSTÜNE REKOR

Dünyanın en büyük LPG tüpü üreticilerinden EVAS, adeta nefes almadan büyüyor ve ihracat rakamları itibariyle rekor üstüne rekor kırıyor. 1963 yılında tüp gaz üretimi için Haliçte faaliyete geçen Hollanda şirketi İpragaz’ın bir yan kuruluşu olan EVAS Türkiye’de 55.ci yılını kutluyor.

SHV Enerji Türkiye Ülke Müdürü ve İpragaz CEO’su Eyüp Aratay, EVAS’ın dünyadaki bütün standartlara uygun tüp yapabilen üç firmadan biri konumunda bulunduğunu anlattı. EVAS’ın şu an itibariyle 2019 yılı sonuna kadar üretebileceği bütün tüplerin siparişlerini aldığını vurgulayan Eyüp Aratay “Şimdi 2020 siparişlerini alıyoruz. EVAS’ın esneklik ve benzeri yeteneklerinin yanında, uluslararası büyük bir gücün desteğini arkasına aldığını da inkar edemeyiz. Yüzde 100 hissedarı olan İpragaz, SHV’nin şirketi. SHV Enerji 28 ülkede faaliyet gösteriyor. Türkiye de bunlardan biri. SHV’nin ciro açısından en büyük ilk üç pazarından biri Türkiye” diye konuştu.

DÜNYANIN BİR UCUNDAN DİĞER UCUNA

Toplam 478 çeşit farklı standartta tüp üreten EVAS üretiminin yüzde 88’ini ihraç ediyor. Şili’den Yeni Kaledonya adalarına kadar toplam 72 ülkeye ihracat yapan şirket 2018 yılında 250 milyon TL’nin üzerinde ciro hedefine ulaştı. 2019 yılının üretiminin tamamını kağıt üzerinde pazarlayan EVAS 2020 yılının ihracat taleplerini değerlendirmeye başladı. Kurulduğu tarihte yıllık sadece 10 bin tüp üretme hedefiyle işe başlayan EVAS her sene gösterdiği üstün performans sayesinde günümüzde yıllık 2.5 milyon tüp imal eder duruma geldi. Dünyada 600’den fazla rakibinin arasından sıyrılarak dünya pazarında yüzde 5’gibi bir pay sahibi olan EVAS, en büyükler arasında üçüncü sırada bulunuyor. Yüksek oranlı ihracat yaptıklarını söyleyen EVAS Genel Müdürü Emrah Sak  ”Şirketin karlılığını etkilemez. Çünkü EVAS’ta girdilerimizin yüzde 70-80’ini de döviz cinsinden. Dolayısıyla uzun vadede kur artışlarının karlılığımıza çok ciddi katkısı yok. Ama kur artışlarından başka sektörlerin etkilendiği kadar negatif etkilenmiyoruz. Böylelikle, EVAS’ın ticari olarak doğru bir iş olduğunu bir kez daha ortaya koyuyoruz. 72 ülkeye ihracat yapıyor olmanın bir sepet avantajı var” dedi.

HEDEF ISO500’E GİRMEK

Türkiye’nin zor bir döneminde yeni tesislerinin açılışı dolayısıyla yapılan toplantıda konuşan EVAS yetkilileri şirketlerinin gerçekleştirdiği başarıları anlatarak Türk ekonomisine adeta taze bir soluk verdi. Kendi üretim ve ihracat rakamlarını her sene fersah fersah aşan EVAS mevcut üretim tesisine ek olarak İstanbul Kurtköy’de butik üretim olarak değerlendirilen yeni bir fabrika açtı. 40 milyon TL yatırım ile gerçekleştirilen yeni fabrika ile EVAS’da toplam 1000 personel istihdam edilecek. Kur artışları nedeniyle bu yılki ciromuz 350 milyon TL’ye ulaşabileceğini belirten İpragaz CEO’su Eyüp Aratay, “EVAS halen İSO İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde. Beş yılda sıfır kaza, sıfır müşteri şikayeti ve ilk İSO 500’e girmeyi hedefliyor” dedi.  EVAS Butik Fabrikası’nın yaklaşık 40 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirildiğini ifade eden Eyüp Aratay “Aslında EVAS Butik yatırımı, SHV Enerji Türkiye olarak bu ülkeye inancımızı bir kez daha ortaya koyuyor. Türkiye’deki döviz kuru gibi tartışmalara rağmen yatırıma devam kararı verdik. Bu 40 milyon doların üzerinde bir yatırım. İlave 132 kişilik istihdam edeceğiz. Dolaylı istihdamla birlikte 1000 kişiye iş sağlıyoruz” diye konuştu.

BÜTANGAZ’I DA ALIYORLAR

Dünyanın 1 numaralı LPG dağıtıcısı SHV Energy bünyesinde yer alan İpragaz’ın grup şirketlerinden EVAS, kaydettiği güçlü büyümeye, yeni tesis yatırımı ile bir ivme daha kazandırdı. Global pazardaki yüzlerce şirket arasında dünyanın en büyük 5 LPG tüpü üreticisinden birisi olan EVAS kuruluşundan bu yana 50 milyondan fazla tüp imal ederek bu ürünlerin büyük çoğunluğunu Avrupa, Güney Amerika, Afrika ve Ortadoğu başta olmak üzere çeşitli ülkelere ihraç ederken 10’dan fazla ülkede ise Pazar lideri durumuna geçti. İpragaz, Total’in Marmara Ereğlisi’nde bulunan Bütangaz terminalindeki yüzde 50 payını devralmaya hazırlanıyor. Rekabet Kurumu’ndan onay çıkması halinde tesislerin yüzde 100’üne sahip olacak. Eyüp Aratay “Bütangaz terminali hisselerinin alınması İpragaz olarak Türkiye’ye güvenimizin, sektörde büyüme arzumuzun, stok ve ikmal alanındaki en büyük göstergelerinden birisi” dedi.

KRİZDEN ETKİLENMEDİLER

Dövizdeki yükselmenin kendilerini etkilemediğine dikkat çeken Sak, “Biz zaten ihracatımızı döviz üzerinden yapıyoruz. Erdemir’den satın aldığımız sacı yine dövizle alıyoruz. Dolayısıyla bütün girdilerimiz dövizle oluyor. Dolayısıyla TL ile alıp döviz ile satış yapmıyoruz. Bu yüzden ihracatımızı etkileyen bir durum yok” şeklinde konuştu. EVAS Genel Müdürü Emrah Sak, şirketin ihracat pazarlarının genişleme sürecinde yaşanan ekonomik krizlerin etkisi bulunduğunu söyledi. Sak, “Arap Baharı sırasında ve sonrasında Ortadoğu pazarı küçülünce Afrika’yı keşfettik. Avrupa’da kriz yaşandığında Güney Amerika’yı keşfettik” diye konuştu.

HABER : MURAT İLTER (muratilter1@gmail.com)

 

 

 

Firma Fotoğraf Galerisi

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika