Dolar : Alış : 32.4747 / Satış : 32.5332
Euro : Alış : 34.8231 / Satış : 34.8859
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA
Adres : -
Telefon : -
Faks : -
E-Posta : -
Websitesi : -
Üyelik Tarihi : 08 Mayıs 2022

F1 sürücüleri “zorlu” Miami pit giriş şikanına önem veriyor

Formula 1 sürücüleri Miami GP pistinin dar pit giriş şikanının bu günkü günkü yarışta ekstra bir meydan okuma sunacağına inanıyor. İki apeks bordür içeren sol/sağ kompleksine, start/finiş düzlüğünden hemen önce yüksek hızlı 18. virajdan çıkan sürücüler yaklaşıyor. Perşembe öğleden sonra itibariyle FIA ​​hala çizgiyi boyamadı veya 80 km/s hız sınırı bölgesinin başlangıcını işaret eden ve sürücülerin bununla mücadele etmeden önce yavaşlamalarını gerektirecek işareti yerleştirmedi.

Başlangıçta şikandan sonra ve pit yolunun başlangıcına yerleştirilecekti, ancak bir pist muayenesinden sonra yarış direktörü Niels Wittich güvenlik nedenleriyle şikandan hemen önce yerleştirmeye karar verdi. Beyaz çizgi Perşembe gecesi boyandı ve hız sınırı işareti Cuma sabahı eklendi. Bununla birlikte, 80 km/s sınırı uygulansa bile, bir sürücünün kaldırımlarla beceriksiz bir teması varsa ve soldaki pit duvarının içine düşerse, kompleks yine de zor olabilir. AlphaTauri sürücüsü Pierre Gasly , “Sıkı ama ne kadar kesebileceğimize bağlı” dedi . “Simülatörde pratik yaptım, pist limitlerini kafaya takmamak yerine pist limitlerini gerçekten maksimize etmek gibi bir şey yaptık ve sonra bu işleri kolaylaştırıyor. “Beyaz çizgileri geçemezsek, o zaman kesinlikle oldukça zor olacak.”

Gasly’nin takım arkadaşı Yuki Tsunoda , pite giriş şikanının sürücülerin daha kolay kesebileceği çizgiler yerine bordürlere sahip olmasından memnun olduğunu söyledi. “Bunu sevdim. Sadece beyaz çizgilerden daha iyi olduğunu söyleyeceğim” dedi. “Bence tutarlılık açısından veya daha adil hale getirmek için, bence bu iyi bir şey. “Tabii ki, kaldırıma çok fazla çıkarsanız, sadece sekersiniz ve beyaz çizgiyi geçersiniz ve bir cezanız olur. “Benim için iyi, gerçekten dar ama her neyse, yavaşlamalısın. Bu yüzden bence bu şikan oldukça iyi.”

Sürücülerin hata yapmasını bekleyip beklemediği sorulduğunda, “Pit girişini nasıl zorladığınıza bağlı, pistin dışından ziyade pistin içinde itmek daha iyi. Bu yüzden benim için orada çok fazla hata yapacağınızı düşünmüyorum.” Haas sürücüleri Kevin Magnussen ve Mick Schumacher , hız sınırının şikandan önce getirilmesinin işleri kolaylaştıracağını kabul ettiler. Danimarkalı, “80 kmh’lik tahtayı nereye koyacaklarını bilmiyorum. Ondan sonraysa, o zaman oldukça dolu olacak. Ama sanırım daha önce koyacaklar.” Schumacher, “Bence bu sadece sürücülerin dümdüz geçmesi meselesi. Bu yüzden nasıl gideceğini görmemiz gerekecek. “Neyse ki, bu bir sprint eleme etkinliği değil, bu yüzden FP1, FP2 ve FP3’te üstesinden gelmek ve değişiklik gerekip gerekmediğini anlamak için zamanımız var. Sanırım 80 hız sınırı ile sorunsuz bir şekilde geçebileceğinizi düşünüyorum.” Haber ; Cem Bayram SEÇEN

Firma Fotoğraf Galerisi

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika