Dolar : Alış : 32.4551 / Satış : 32.5136
Euro : Alış : 34.6559 / Satış : 34.7183
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

F1,deki kaplumbağa hızındaki Aston Martin güvenlik aracı hızlandırmalı

12 Nisan 2022 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»F1,deki kaplumbağa hızındaki Aston Martin güvenlik aracı hızlandırmalı
F1,deki kaplumbağa hızındaki Aston Martin güvenlik aracı hızlandırmalı

Red Bull sürücüsü Max Verstappen, Avustralya Grand Prix’sinde sürücülerin lastikleri ısıtmak için mücadele ettiği ve araca “bir kaplumbağa” adını verdiği için Aston Martin güvenlik aracını hızlandırmayı düşünmeye çağırdı.

Eski DTM yıldızı Bernd Maylander tarafından kullanılan Aston Martin Vantage güvenlik aracı, Pazar günkü 58 turluk yarışta Carlos Sainz’in off off ve Sebastian Vettel’in kaza yapması için iki kez harekete geçti .

Ancak çoğu sürücü o sırada sert lastik üzerinde olduğundan, güvenlik aracı görevlerini paylaştığı Mercedes’ten daha yavaş olan Vantage’ın arkasındaki kauçuğuna herhangi bir ısı sokmak için mücadele ettiler .Aston Martin ve Mercedes, geçen yıl resmi kurs arabalarının tedarikini paylaşmaya başladı, Aston 528bhp üreten 4.0L çift turbo V8 Vantage teslim etti.

2022 için Mercedes, Bahreyn ve Suudi Arabistan’da kullanılan yeni 730bhp Mercedes-AMG GT Black Series’i tanıttı. Mercedes, Aston’dan daha saf bir paletli araca çok daha yakın ve tur başına yaklaşık beş saniye daha hızlı olduğuna inanılıyor. Her iki startı da emekli olmadan önce lider Gharles Leclerc’in arkasından ikinci sırada tamamlayan Verstappen, Aston’un sürücülerin Pirelli lastiklerinde yeterli ısı ile yarışa yeniden başlamalarını engelleyen “kaplumbağa gibi” olduğunu söyledi.

Verstappen, “Çok az yol tutuşu var ve güvenlik aracı çok yavaş sürüyordu, bir kaplumbağa gibiydi. İnanılmaz,” dedi Verstappen. “Arka düzlükte 140 [km/s] sürmek için hasarlı bir araç yoktu, bu yüzden neden bu kadar yavaş sürmemiz gerektiğini anlamıyorum. Araştırmamız gerekiyor. “Kesinlikle Mercedes güvenlik aracı ekstra aero sayesinde daha hızlı, çünkü bu Aston Martin gerçekten yavaş. Kesinlikle daha fazla yol tutuşa ihtiyacı var çünkü lastiklerimiz taş gibi soğuktu.

“Şu anda güvenlik aracının arkasında sürüş şeklimiz oldukça korkunç.” Melbourne galibi Leclerc, 2022 rakibiyle anlaştı, ancak Maylander’ın kendisi kadar hızlı gitmek için ne kadar sıkı çalıştığını görünce radyoda şikayet etmek istemediğini söyledi. “Dürüst olmak gerekirse, araçta her zaman çok yavaş geliyor çünkü bu Formula 1 araçlarıyla çok fazla yol tutuşumuz var ve özellikle üzerinde bulunduğumuz hamurda çok, çok zor, ki bu çok zordu.”

“Onlara biraz sıcaklık koymak için çok uğraşıyordum, bu yüzden ben de zorlandım. Dürüst olmak gerekirse, şikayet etmek istedim ama sonra güvenlik aracının virajda ne kadar kaydığını kontrol ettim ve başka bir şey olduğunu düşünmüyorum.” verebilirdi, bu yüzden çok fazla baskı yapmak istemedim. “Elbette şu anda sahip olduğumuz araçlarda güvenlik aracının arkasındaki lastiklerdeki sıcaklıkları korumak çok zor. Üçüncü sıradaki Mercedes sürücüsü George Russell, “Mercedes-AMG güvenlik aracıyla ilgili bir sorunumuz yok! “Ciddi bir kayda göre, Mercedes-AMG, Aston Martin güvenlik aracından çok daha hızlı, beş saniye gibi, oldukça önemli.” Haber ; Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika