Dolar : Alış : 32.1650 / Satış : 32.2229
Euro : Alış : 34.8285 / Satış : 34.8912
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Facebook İstasyon’un Bursa’daki uydu merkezi için protokol imzalandı

14 Ocak 2020 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Facebook İstasyon’un Bursa’daki uydu merkezi için protokol imzalandı
Facebook İstasyon’un Bursa’daki uydu merkezi için protokol imzalandı

Facebook, TOBB ve Habitat’ın İstanbul’da faaliyete geçirdiği topluluk merkezi Facebook İstasyon’un Bursa’daki uydu merkezi için açılış protokolü imzalandı.

Facebook İstasyon'un Bursa'daki uydu merkezi için protokol imzalandı

Bugün gerçekleşen bir protokol imza töreniyle, geçtiğimiz Eylül ayında İstanbul’da faaliyete geçirilen topluluk merkezi “Facebook İstasyon”un uydu merkezlerinden birinin Bursa’da açılması için hazırlıklara başlandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Habitat Derneği (Habitat) iş birliğiyle hayata geçirilen ve Facebook’un Türkiye’deki en büyük yatırımlarından biri olarak görülen Facebook İstasyon, Türkiye’nin farklı şehirlerindeki insanları, toplulukları ve işletmeleri bir araya getirerek onların büyümek için ihtiyaç duydukları becerilere, kaynaklara ve bilgilere erişmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

İstanbul’daki Facebook İstasyon’dan sonra Samsun, Denizli, Kırklareli, Adana, Mersin ve Ankara’da protokolleri imzalanan uydu merkezlerin sonuncusu olan Bursa İstasyon’da, Türkiye toplumunun ve ekonomisinin dijitalleşmesine odaklanan bir dizi farkı eğitime, programa ve atölye çalışmasına ev sahipliği yapacak.



Gerçekleştirilen protokol imza törenine, Facebook Türkiye Kamu Politikaları Başkanı Çağatay Pekyörür, Habitat Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sektörler ve Girişimcilik Dairesi Başkanı Ozan Acar ve Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı katıldı.

“Facebook İstasyon” projesi kapsamında Türkiye’nin farklı şehirlerinde uydu topluluk merkezleri açma konusundaki heyecanını dile getiren Facebook Türkiye Kamu Politikaları Başkanı Çağatay Pekyörür, şöyle konuştu: “Facebook olarak, çok uzun zamandır Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak için çalışıyoruz. Bu doğrultuda, ülkemizdeki insanlara, topluluklara ve KOBİ’lere ihtiyaç duydukları dijital becerileri sunarak başarılı olmalarına yardımcı oluyoruz.

Geçtiğimiz Eylül ayında İstanbul’da açtığımız Türkiye’deki ilk topluluk merkezimiz Facebook İstasyon, bu yolda attığımız en önemli adımlardan biriydi. Ancak, girişimlerimizin sadece İstanbul ile sınırlı kalmayacağı sözünü verdik. TOBB ve Habitat iş birliğiyle Bursa’da açtığımız uydu merkezimiz ile bu sözümüzü tutuyoruz. İlerleyen dönemlerde farklı illerde açmaya devam edeceğimiz bu uydu merkezlerle Türkiye’deki işletmelere, topluluklara ve bireylere destek olmaya devam edeceğiz.

Tüm topluluk merkezlerimizde bireylerin, işletmelerin, toplulukların ve STK’ların dijital dünyada kendilerini geliştirebilmeleri adına online alanlar üzerinden ihracat stratejileri geliştirmek, dijital pazarlama araçlarını kullanmak, Facebook ürünleri alanında bilgi edinmek ve dijital iletişim aracılığıyla büyümek gibi bir dizi farklı konuya odaklanan eğitim programları ve atölye çalışmaları düzenleyeceğiz.”

TOBB Sektörler ve Girişimcilik Daire Başkanı Ozan Acar yaptığı açıklamada, “Bursa Türkiye’nin en önemli ekonomik merkezlerinden biridir. Facebook İstasyon’un uydu merkezinin Bursa’ya açılması kentin girişimcilik potansiyelini güçlendirecektir.

Bursa İstasyon ile gerek Bursa girişimcilik ekosistemindeki aktörler arasındaki gerekse Bursa’daki ekosistemin İstanbul, Ankara ve yurtdışı ile bağlantıları güçlenecektir. Merkezde Bursa’daki girişimci kurullarımızın liderliğinde KOBİ’leri geliştirmeye yönelik faaliyetler de gerçekleştirilecektir. Bugün atılan imzaların kent ekonomisi için hayırlı olmasını dilerim” ifadelerine yer verdi.

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise, “Samsun, Denizli, Adana, Mersin, Ankara ve Kırklareli’nden sonra Bursa’da da uydu topluluk merkezinin kuruluşu için ilk adımı atıyoruz. Bir iyi niyet sözleşmesi olarak gördüğümüz bu protokol ile temelde bölgedeki girişimciliğin desteklenmesini hedefliyoruz.

Eğitim, Ortak Çalışma Alanı ve Ön Kuluçka olmak üzere üç ana fonksiyonun aktif olarak işletilmesini planladığımız bu merkezler, yerelde üniversite, öğrenci, özel sektör ve kamuyu bir araya getiren networking etkinliklerine de ev sahipliği yapacaktır. ” ifadelerini kullandı. Habitat Derneği’nin Türkiye’nin 81 ilinde 5 binden fazla gönüllüsü olduğunu belirten Hazır, Habitat Derneği’nin gönüllüleri aracılığıyla halihazırda yürütücülüğünü üstlendikleri birçok eğitimi programını uydu topluluk merkezlerinde de yaygınlaştıracaklarını sözlerine ekledi.

Facebook İstasyon’un uydu merkezi olacak ve Bursa Ticaret Borsası koordinasyonunda TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu ile birlikte yürütülecek olan Bursa İstasyon’a ilişkin açıklamalarda bulunan Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, Bursa’nın fikre, girişime ve markalaşmaya önem vermesi gerektiğinin altını çizdi.

Matlı, “Bursa İstasyon, Bursa`daki girişimcilerin desteklenmesinde önemli bir rol oynarken, özel sektör, üniversite ve girişimcilerin bir araya gelebileceği önemli bir merkez olacaktır” ifadelerini kullandı.

Bursa İstasyon, farklı sosyal gruplara ve topluluklara bir araya gelerek fikir paylaşımında bulunabilecekleri ve çalışabilecekleri fiziksel bir alan sunarken, aynı zamanda şehirdeki işletmelere küresel pazarlara ulaşmaları ve iş arayışında olan bireylere iş bulmaları için de destek olmayı hedefliyor.

KAYNAK :http://www.bursadabugun.com/haber/facebook-istasyon-un-bursa-daki-uydu-merkezi-icin-protokol-imzalandi-1237823.html

HABER : BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika