Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Fenerbahçe UEFA Avrupa Kupası’na veda etti

18 Mart 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Spor»Fenerbahçe UEFA Avrupa Kupası’na veda etti
Fenerbahçe UEFA Avrupa Kupası’na veda etti

1021562603

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu 1-0’ın rövanş maçında Braga’ya 4-1 mağlup olan Fenerbahçe UEFA Avrupa Kupası’na veda etti. Sarı-Lacivertliler’in Pereira’nın tribüne gönderildiği, Mehmet Topal, Alper Potuk ve Volkan Şen’in de kırmızı kart gördüğü maçta hakem Ivan Bebek, verdiği kararlara adeta maçı katletti.

veda-529x360

BRAGA 4 – 1 FENERBAHÇE
STAT: Municipal
HAKEMLER: İvan Bebek, Tomislav Petrovic, Miro Grgic (Hırvatistan)
BRAGA: Matheus, Boly, Andre Pinto, Goiano, Baiano, Vukcevic )Dk.73 Pedro), Mauro, Rafa Silva, Josue, Ahmed Hassan, Stoiljkovic (Dk.89 Augusto)
FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Kjaer, Alves, Caner, Mehmet Topal, Josef, Diego (Dk.73 Kadlec), Nani (Dk.72 Volan), Alper, Robin van Persie (Dk.78 Fernandao)
GOLLER: Dk.11 A. Hassan, Dk.69 Josue, Dk.74 Stoiljkovicü, Dk.83 Silva (Braga), Dk.45+3 Alper (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: Mehmet Topal, Pereira, Caner, Volkan (Fenerbahçe), Stoiljkovic (Braga)
KIRMIZI KART: Dk.67 Mehmet Topal, Dk.87 Alper, Dk. 90+7 Volkan Şen (Fenerbahçe)

fft2mm7654632
Karşılaşmaya tutuk başlayan Fenerbahçe, 11. dakikada Ahmed Hassan’ın golüyle yenik duruma düştü. Bu golle ilk maçtaki 1-0’lık avantajını kaybeden sarı-lacivertliler, yediği golden sonra kontrolü eline aldı. Genel olarak topun hakimi olan sarı-lacivertliler, 45+1. dakikada Alper Potuk’la aradığı golü buldu. Sarı-lacivertliler 1-1’lik skorla devreye büyük bir avantajla girdi. Çeyrek finale yükselmek için mutlaka gol bulması gereken Braga, taraftarının desteğini arkasına alarak maça başladı. Portekiz ekibi, Fenerbahçe savunmasının bir anlık konsantrasyon eksikliğini 11. dakikada Ahmed Hassan’la cezalandırdı ve öne geçti. Golden sonra önemli bir atak gerçekleştiremeyen Braga, ilk yarının sonunda Alper’in golüne engel olamadı.

epa05216988 Braga's Hassan (C) in action against Fenerbahce's Kjaer (R) during their Europa League soccer match, held in Braga, Portugal, 17 March 2016. EPA/JOSE COELHO

1. dakikada Alper Potuk’un ceza sahasına girmeden sol çaprazdan çektiği şutta top, savunmaya çarparak az farkla üstten kornere gitti. 11. dakikada Braga öne geçti. Vukcevic’in orta sahadan gönderdiği ara pasta Ahmed Hassan, kaleci Volkan Demirel’le karşı karşıya kaldı. Ahmed Hassan, ceza alanı yayı içinde bekletmeden vuruşunu yaparak topu filelere gönderdi: 1-0. 44. dakikada De Souza’nın sarı kart görmesine itiraz eden Fenerbahçe Teknik Direktörü Perreira, hakem Ivan Bebek tarafından tribüne gönderildi. 45+1. dakikada Fenerbahçe beraberlik golünü buldu. Nani’nin sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortada topa Van Persie kafayla vurdu ve meşin yuvarlak Boly’den sekerek arka direkte Alper Potuk’un önünde kaldı. Alper, düzgün bir vuruşla topu filelere yolladı: 1-1.’Bebek’ katliamı! Pereira’yı da yaktı!

fenerbahce-sampiyonlar-ligine-veda-etti_100

Braga karşısında Fenerbahçe aleyhine kararlarıyla tepki çeken Hırvat hakem Ivan Bebek, 44’üncü dakikada teknik direktör Vitor Pereira’yı da tribüne gönderdi. Şener’in taç atışını hatalı kullandığı pozisyonda, atışı rakibe verme kararına tepki göstererek topa vuran Josef de Souza’ya sarı kart gösteren Hırvat hakem Ivan Bebek, bu karar için 4. hakeme itiraz eden Vitor Pereira’yı da tribüne gönderdi. Maç başından itibaren yanlı kararları ile Fenerbahçeli futbolculara sinir harbi yaşatan Hırvat hakem, bu dakikada Josef de Souza’nın büyük tepkisini çekerken, hiçbir uyarı olmadan Portekizli teknik adamı da Portekizli taraftarların yanına göndererek adeta rengini belli etti.
65. dakikada Nani Fenerbahçe adına çok önemli bir pozisyonu harcadı. Portekizli yıldız, Fenerbahçe’nin Braga’yı gafil avladığı atakta, sağ ev soldaki arkadaşlarına pası vermedi, önünün açık olmasına rağmen kötü vurdu. Burada Braga’ya darbeyi vurabilirdik. 66’da IVan Bebek penaltı noktasını gösterdi. Pozisyondan önce net ofsaytı atladı, daha sonra da penaltı olmayan pozisyonda beyaz noktayı gösterdi. Portekiz ekibi bir dönem Bursaspor forması da giyen Josue’nin penaltı golüyle 2-1 öne geçti. Braga, 10 kişi kalan Fenerbahçe karşısında 74. dakikada Nikola Stojiljkovic, 83. dakikada da Rafa Silva’nın golleriyle 4-1 üstünlük sağladı. 87. dakikada hakem Ivan Bebek, bu kez Alper Potuk’a direkt kırmızı kart gösterdi ve Fenerbahçe 9 kişi kaldı. Babek, 90+7. dakikada da Volkan Şen’e ikinci sarıdan kırmızı kart gösterirken, Sarı-lacivertli takım 8 kişiyle mücadele etmek zorunda kaldı. Karşılaşma, 4-1 Braga’nın üstünlüğüyle sona erdi ve bu sonuçla Portekiz ekibi çeyrek finale yükselirken, Fenerbahçe de Avrupa’ya veda etti.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika