Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

FEYZA HEPÇİLİNGİRLER, 3 günlük sempozyumda genç ve çocuk okurlarıyla buluştu.

21 Ekim 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»FEYZA HEPÇİLİNGİRLER, 3 günlük sempozyumda genç ve çocuk okurlarıyla buluştu.
FEYZA HEPÇİLİNGİRLER, 3 günlük sempozyumda genç ve çocuk okurlarıyla buluştu.

Ayvalık İlçe Halk Kütüphanesi’nin, Yazar Ahmet Yorulmaz ile başlattığı Ayvalıklı Yazarlar Dermesi’nin Yazar ve Dilbilimci Feyza Hepçilingirler’i anlattığı 2’ncisi tamamlandı. 3 günlük sempozyumun ilk gününde yazarın Türk dili hassasiyeti ele alınırken 2’nci ve 3’ncü günleri gençler ve çocukları yazarla buluşturan etkinliklere ayrıldı.

Sempozyumun 2’nci günü ‘Feyza Hepçilingirler ve Çocuk Edebiyatı’ konulu panel ile başladı. Yazar Adnan Saracoğlu’nun moderatörlüğündeki panele Yazar Elif Şahin Hamidi, Yazar Arslan Sayman ve Yazar Mehmet Özçataloğlu konuşmacı olarak katıldı.  Panelde, Feyza Hepçilingirler’in Türkçe edebiyata çocuk ve gençler için yazdıklarıyla da damga vurduğuna dikkat çekildi.

Panelin ardından Ayvalık Belediyesi Feyza Hepçilingirler Kütüphanesi’nde ‘Ayvalıklı Feyza Hepçilingirler’ söyleşisi düzenlendi.  Yazar Sevsen Aslantepe moderatörlüğündeki söyleşiye, Feyza Hepçilingirler’in kızkardeşi Gülay Gökgün, Feyza ve Hüsnü Hepçilingirler’in ilk çocukları olan Afşin Hepçilingirler konuşmacı olarak katıldı. 

Programın 3’ncü ve son gününde, Ayvalık Belediyesi Cihan Şişman Gençlik ve Kültür Merkezi’nde ‘Feyza Hepçilingirler ve Çocuk Okurları Buluşması söyleşi ve imza etkinliği’, Ayvalık İlçe Halk Kütüphanesi Okul Öncesi Çocuk Salonu’nda, Eğitmen Birsen Tezel yönetiminde ‘Ayvalıklı Bir Yazar Feyza Hepçilingirler’ temalı Masal Atölyesi düzenlendi.

Ayvalık İlçe Halk Kütüphanesi Kültürel Etkinlikler Salonu’nda, Ayşe Tosunoğlu yönetiminde Özel Ayşecik Anaokulu öğrencilerinin rol aldığı ‘En Güzel Kim?’ çocuk oyunu sahnelendi.

HABER: BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika