Dolar : Alış : 32.4626 / Satış : 32.5211
Euro : Alış : 34.5266 / Satış : 34.5888
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Füzeleri her an ateşleyebilirler AP vurulacak şehri bile açıkladı

29 Kasım 2020 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Füzeleri her an ateşleyebilirler AP vurulacak şehri bile açıkladı
Füzeleri her an ateşleyebilirler AP vurulacak şehri bile açıkladı

İran’da nükleer programın başındaki Muhsin Fahrizade’nin öldürülmesinin ardından dini lider Hamaney’e yakınlığıyla bilinen Kayhan gazetesinde yer analizde, hedef alınacak İsrail şehrinin ismine yer verildi. İran’ın Ortadoğu’daki en korkulan ismi Kasım Süleymani’den sonra bu kez nükleer programın başındaki Muhsin Fahrizade’nin hem de Tahran yakınlarında öldürülmesi dünyayı allak bullak etti.

Suikastın bir numaralı şüphelisi İsrail’den çelişkili açıklamalar gelirken, New York Times gazetesinin haberi gündeme bomba gibi düştü. Savaş korkusu büyürken, İran dini lideri Hamaney’in gazetesinde ise hedef alınacak şehrin ismi yer aldı. Dünya 2020’ye Irak’ın başkenti Bağdat’ta füzelerle gerçekleşen bir suikastin yaydığı şok dalgalarıyla başladı, kabuslarla dolu yıl biterken bir başka suikast yine Ortadoğu’daki fay hatlarını tetikledi.

Vurulacak şehri bile belli

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı ise, İran’da dini lider Hamaney’e yakın Kayhan gazetesinde bugün yer alan satırları dünyaya duyurdu. Kayhan’daki analizde Fahrizade’yi İsrail’in öldürdüğüne yönelik bir bağlantı bulunursa İran’a saldırı tavsiyesi verildi.

Söz konusu analize göre, İsrail’in liman şehri Hayfa’ya düzenlenecek saldırıda yüzlerce insan öldürülmeli, misilleme Kasım Süleymani suikastinden sonra ABD askerlerine atılan balistik füzelerden daha büyük olmalı. Liman şehri Hayfa’da 2019 sayımına göre 272 bin kişi yaşıyor. Hab : Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika