Dolar : Alış : 32.4551 / Satış : 32.5136
Euro : Alış : 34.6559 / Satış : 34.7183
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Gemlik KHK’sı Zeytinliklerin Ölümüdür!

26 Aralık 2017 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Gemlik KHK’sı Zeytinliklerin Ölümüdür!
Gemlik  KHK’sı Zeytinliklerin Ölümüdür!

 

KHK’ya girdi! Gemlik taşınıyor.OHAL kapsamında hazırlanan ve Resmi Gazete’de yayımlanan 696 sayılı KHK ile Gemlik dahil bazı il ve ilçelerde depreme karşı alınacak önlemlere ilişkin düzenlemeler yapıldı.

 

Körfezi, zeytini, limanları, sanayisi ve doğal güzellikleriyle Türkiye’nin en gözde ilçelerinden biri olan Gemlik’i tehdit eden deprem riskine karşı önemli bir karar alındı. Pazar günü yayımlanan 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile deprem Gemlik’te risk olmaktan çıkıyor. KHK’nın geçici 25. Maddesine göre orman olarak muhafazasında bilim ve fen bakımından hiçbir yarar görülmeyen ve tarım alanına da dönüştürülmesi mümkün olmayan yaklaşık 280 hektarlık alan toplu konut yapımına açılabilecek.

 

Ayrıca tapuda da Hazine adına resen tescil edilecek bu alanlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tasarrufuna geçecek.Söz konusu alanlara ilişkin, 3402 sayılı Kadastro Kanunu’nun kadastrosu yapılmış olan yerlerin ikinci defa kadastroya tabi tutulamayacağına ilişkin hükmü de uygulanmayacak. Orman Genel Müdürlüğünce bu alanların tespiti amacıyla yeterli sayıda orman kadastro komisyonu görevlendirilecek. Bu tespit sırasında ise ilan süresi bir hafta, itiraz süresi ise bir ay olacak. Uygulamaya ilişkin usul ve esaslar da Bakanlar Kurulunca belirlenecek.

Bu kapsamda orman sınırları dışına çıkarılan alan kadar Hazine taşınmazı da orman olarak tesis edilmek üzere Maliye Bakanlığınca Orman Genel Müdürlüğüne tahsis edilecek. KHK ile Yeni Gemlik’in önündeki bütün engeller kalkmış oldu. Bu bölgelere 8 bin konut daha yapılabilecek. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik’in her tarafı zeytin ağacı olduğu için alternatif alanların bulunamadığına dikkat çekerek, bu yasa ile bir taraftan zeytin ağaçları korunurken, diğer yandan da alternatif yerleşim alanları sağlanmış olduğunu ifade etti

 

Bu yer seçilirken kamu vicdanı da tatmin edilmeli,oldu bittiğe getirilmemelidir.Önemli olan tüm seçeneklerin değerlendirilmesidir.KHK Zeytinliklerin ölümü olmamalıdır. Zeytin yasasını delmemek için  gerekli tedbirler  alınmalıdır.Emsal  teşkil etmemelidir.İnsanın aklına ister istemez KHK yolunun seçilmesi,ileride açılması muhtemel davaları önlemek için olduğu geliyor.

Kaynak : http://www.olay.com.tr/khkya-girdi-gemlik-tasiniyor-134621h.htm-CEMAL KIRGIZ

Haber: Bülent Özgen

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika