Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Gemlik Körfezi’nin girişinde 6.3-6.4’lük bir deprem bekleniyor

23 Aralık 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Gemlik Körfezi’nin girişinde 6.3-6.4’lük bir deprem bekleniyor
Gemlik Körfezi’nin girişinde 6.3-6.4’lük bir deprem bekleniyor

“Marmara Denizi ve İzmit Körfezi içerisinden geçen Kuzey AnadoluFay Zonu´nun Adalar, Çınarcık, Karamürsel, Gölcük, Darıca fay parçaları veGemlik Körfezi´nden geçen Gemlik ve Gençali Fayları bölgedeki önemli tektonikyapılardır. Genelde ana yapıların doğrultuları Doğu -Batı ve Kuzey Batı-GüneyDoğu gidişlidir.  Tarihsel dönemde bölgede Marmara Denizi içerisindeKAFZ´nun kollarının geçtiği hatlar boyunca depremler etkili olmuştu. AyrıcaYalova ili sınırları içinde ve çevresinde çok sayıda deprem meydana gelmiştir. 

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 1884133-jb3Qb3.jpg

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem AraştırmaEnstitüsü sabah 05.36’da meydana gelen Çınarcık’taki depremden sonragerçekleşen depremleri saat 12.12 itibariyle böyle yayınladı. Aletsel Dönemde il sınırları içerisinde meydana gelen önemli depremlerin büyüklükleri 5.0-5.9 arasındadır. Büyüklüğü 6.0 olan depremler, genelde Marmara Denizi´nde ve komşu il sınırları içerisinde (İstanbul, Kocaeli, Bursa, Sakarya, Eskişehir,Balıkesir, Kütahya) meydana gelmiş depremlerdir. İl merkezine en yakın deprem 18 km. uzaklıkta olan 1963 Adalar (İstanbul)-Marmara Denizi depremidir.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı Deprem-Merkez-üssü-Gemlik...-670x330.jpg
Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın depreme dayanıklı binaları seçmeleri gerekir.

Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın depreme dayanıklı binalarda oturmaları veya satın alacakları konutların depreme dayanıklı olarak inşaa edilmiş olmasıdepreme karşı alınacak en güvenli tedbir olacaktır”

‘DEPREMİN İSTANBUL’LA İLGİSİYOK’ Öteyandan Deprem Bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan, Yalova’da meydana gelen depreminİstanbul’u etkilemeyeceğini söyledi.

“BU DEPREM ASLINDA UYARICIOLDU” Depreminİstanbul’da Kartal, Tuzla ve Ataköy gibi ilçelerde yoğun hissedildiğinikaydeden Prof. Dr. Ercan, “Kentin kayalık yerlerinde hissedilmedi. Çünkü budepremin İstanbulla ilgisi yok. Bu deprem aslında uyarıcı oldu. Armutluburnuyla İmralı Adası , Gemlik Körfezi’nin girişinde bir deprem bekleniyor. Bubölgede 6.3-6.4’lük bir deprem olacak. Meydana gelen deprem Bursa Balıkesir veYalova’yı etkiler. Mudanya, Gemlik, Armutlu, Çınarcık, Yalova, İmralı adası budepremden çok etkilenir” diye konuştu.    Hab; Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika