Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Gerçek Deniz Canavarı Yakalandı!

04 Mart 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Gerçek Deniz Canavarı Yakalandı!
Gerçek Deniz Canavarı Yakalandı!

Japon yerli halkın depremlerin ve tsunamilerin habercisi olduğuna inandığı, nadir görülen kürek balığı, Japon Okinawa adasında yakalandı.

Balıkçılar, Japon sularındaki gizemli yaratığın sık görünmesinin artmaya devam etmesiyle, geçen ay ağlarında canlı olan 4m ölçülerindeki en büyük balığın yakalanmasıyla hayrete düştü.

Yomitan balıkçılık kooperatifi Takashi Yamauchi AFP’ye, “Onları limanda gördüğümde oldukça şok oldum” dedi.

Okinawa’nın güneybatısında bulunan Toya limanı’nda yakalanan balık, daha sonra öldü.Japonca’da “Ryugu no tsukai” veya “Deniz Tanrısının Elçisi” olarak bilinen 12’den fazla belirsiz kürek balığı, geçtiğimiz yıl boyunca Japonya kıyılarında bulundu.

Kürek balıkları Oarfish, Pasifik ve Hint Okyanuslarının yüzeyinden 200m ile 1.000m arasında yaşar ve onlara ejderhaya benzer bir görünüm veren kırmızı yüzgeçli serpantin gövdelere sahiptir.Japon inancına göre, sualtı depremlerinden önce, muhtemelen tektonik aktivite ile meydana gelen elektromanyetik değişikliklerden dolayı daha sığ denizlere doğru hareket ettiklerini söylenmektedir.

Yerel basında çıkan bir haber, 2011 depreminden ve kuzeydoğu Japonya’da yaklaşık 18.500 ölü veya kayıp bırakan ve efsaneyi güçlendiren tsunamiden önce geldiğini bildirdi.Son günlerde olta balıkçılığı keşifleri, yaklaşmakta olan kıyamet konusundaki tartışmaları canlandırdı, ancak bilim adamları bu iddiaları tartışıyor.

Yomitan’ın balıkçılık kooperatifi birliğinden Satomi Higa, Okinawa Times’a yaptığı açıklamada, “Gizemli ve güzel görünüyorlardı, Gerçek ejderhalar gibiydiler”dedi. Balık ağlarına nadiren yakalanmış olsa da, yakın zamanda altı tane yakalandı.

KAYNAK   :  http://www.denizticaretgazetesi.org/gundem/gercek-deniz-canavari-yakalandi/12313

BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika