Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Geri Dönüştürülebilir Oyun Disk Kutusu

05 Ekim 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»Geri Dönüştürülebilir Oyun Disk Kutusu
Geri Dönüştürülebilir Oyun Disk Kutusu

Piyasaya sürdüğü video oyunların atıklarını önlemek ve plastik kirliliğine dikkat çekmek amacıyla Sports Interactive ve ana şirketi Sega, dünyanın ilk tamamen geri dönüştürülebilir oyun serisinihazırladıklarını duyurdu.

2020 Football Manager, tipik sert plastik gövdeden ziyade tamamen geri dönüştürülmüş malzemeden üretilen çevre dostu karton kutular içinde piyasaya sürülecek.

Sports Interactive Studio Direktörü Miles Jacobson, İspanyol asıllı Arsenalli futbolcu Héctor Bellerín ile yaptığı söyleşide, disk kutularını neden geri dönüştürülmüş malzemeden ürettikleri ve nasıl bir yol izlediklerinden kısaca bahsediyor.

Jacobson konuşmasında, satışların dışında ellerinde mutlaka azımsanmayacak miktarda kopyalar kaldığını ve daha önce plastik olarak üretilen bu kopyaları geri dönüşüme gönderdiklerini ve geri dönüşüme giden miktarın çok az olduğunu kalanların ise katı atık sahalarına gönderildiğini belirtiyor.

Jacobson ayrıca bu sorunu tespit ettikten sonra film ve oyun dünyasına dair tüm eğlence sektörüne ilham verecek, gezegeni bu kirlilikten uzak tutacak daha iyi bir çözüm arayışına girdiklerini ve sonunda yeni bir disk kutusu tasarladıklarını sözlerine ekliyor.

Yeni tasarlanan disk kutularının tasarımı ise şöyle; dış yüzeyinde daha önce geri dönüştürülmeyen shrink kullanılırken bu defa geri dönüşümü olan düşük yoğunluklu polietilen (LDPE) malzeme kullanılmış. Disk kutusunun tamamı ise plastik yerine %100 geri dönüştürülmüş kartondan yapılmış. Kutu üstündeki baskıda bitkisel mürekkep kullanılmış.

geri dönüştürülebilir ambalaj

Kutuların içerisinde bulunan oyun disklerinin geri dönüştürülmesi için farklı ülkelere geri dönüşüme gönderilecek adresler verilmesi planlanıyor.

Miles Jacobson’un paylaşmış olduğu verilere göre, video oyunları için yaklaşık 55 g (1,9 oz) plastik parça gerekiyor. Şirket, bugüne kadar üretilen en çevre dostu disk kutusu olduğunu belirttiği bu girişim ile ortaya çıkacak olan plastik kirliliğinin önüne geçmeyi hedefliyor.

Miles Jacobs, yapmış oldukları hesaplamalara göre kutu kopyaları baskı adetleri ile birlikte bu yıl tam 20 ton plastik tasarrufu sağladıklarını belirtiyor. Jacobs, yeni tasarlanan kutuların maliyetlerinin ise yaklaşık %30 civarında daha pahalı olduğunu ancak konu çevre ve sürdürülebilirlik olduğunda bunu önemsemediklerini ve sektöre bu bakış açısı ile yön vermeyi hedeflediklerini vurguluyor.

Bu girişim ile birlikte, Blu Ray, DVD ve CD ambalajları için plastik kullanan tüm eğlence şirketlerinin de, plastik tasarrufu ve katı atık depolama sahalarına giden atıkların azaltılması ile birlikte deniz ve okyanuslara atılan plastiğin azaltılması adına davet ediliyor.

Héctor Bellerín’in konuşmasında yer verdiği sözler, sesini geniş kitlelere ulaştırabilen tüm insanlara örnek niteliğinde: “Futbol, bana kendimi ifade edebileceğim bir platform vermiş gibi hissediyorum. Ben her zaman benim gibi sesini duyurma şansına ulaşmış insanların bu gücü pozitif bir şekilde kullanmasının bir görev olduğunu düşünüp, bu dünyayı yaşanabilir kılmak ve bizim sahip olduklarımıza gelecek nesillerin de sahip olabilmeleri için uğraşan insanların sesi olmak istiyorum.

Miles Jacobson ve Héctor Bellerín’in söyleşisine aşağıda yer alan videodan ulaşabilirsiniz.

KAYNAK : http://ekolojist.net/segadan-ornek-girisim-geri-donusturulebilir-oyun-disk-kutusu/
Pınar Özurgancı Eşkin

HABER: BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika